Re: Družstevní byt /trvalé bydliště
no to že můžete vlastnit nemovitost a nemít tam trvalé bydliště jistě není problém, ale vy jste členy družstva a máte členské podíly nevím ,nevím každopádně ničemu nebrání aby tam měla trvalý pobyt i vaše matka, ale pokud vy jste členové družstva tak nevím neznám družstevní záležitosti
1) Nejste majitelkou družstevního bytu. Majitelem celého domu je družstvo a Vy jste u družstva v nájmu
2) Podnajmout byt můžete pouze podle stanov, pravděpodobně jen se souhlasem družstva
3) Pokud matka bude ve společné domácnosti, nejedná se o podnájem, ale musíte písemně nahlásit změnu v počtu osob, které žijí s nájemcem v bytě, jinak družstvo může vypovědět nájem bez přivolení soudu
4) u družstevního bytu nevadí, že máte ještě jiný byt a nemělo by dojít k výpovědi nájmu
Hezký den!
Nebo máte družstevní byt převeden do osobního vlastnictví ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2007 9:54
Jsem majitelkou družstevního bytu.Manžel z rodinných důvodů po mě chce,aby jsme si nechali udělat jiné trvalé bydliště a do našeho bytu chce nahlásit svou matku.Zajímalo by mě,jaké důsledky to nese......,komunikace s bytovým družstvem.Můžu být majitelkou a nemít zde trvalé bydliště?Jak by to vypadalo já+děti +babička nebo jen babička trvalé bydliště v družstevním bytu.Doufám,že pochopíte aspoň trochu jak to myslím a děkuji za případnou odpověď!