Družstevní byt /trvalé bydliště

• (neregistrovaný)

23. 8. 2007 9:54

Jsem majitelkou družstevního bytu.Manžel z rodinných důvodů po mě chce,aby jsme si nechali udělat jiné trvalé bydliště a do našeho bytu chce nahlásit svou matku.Zajímalo by mě,jaké důsledky to nese......,komunikace s bytovým družstvem.Můžu být majitelkou a nemít zde trvalé bydliště?Jak by to vypadalo já+děti +babička nebo jen babička trvalé bydliště v družstevním bytu.Doufám,že pochopíte aspoň trochu jak to myslím a děkuji za případnou odpověď!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 8. 2007 10:06

L. (neregistrovaný)

Re: Družstevní byt /trvalé bydliště
      no to že můžete vlastnit nemovitost a nemít tam trvalé bydliště jistě není problém, ale vy jste členy družstva a máte členské podíly nevím ,nevím každopádně ničemu nebrání aby tam měla trvalý pobyt i vaše matka, ale pokud vy jste členové družstva tak nevím neznám družstevní záležitosti

• 24. 8. 2007 0:31

Pavel (neregistrovaný)

1) Nejste majitelkou družstevního bytu. Majitelem celého domu je družstvo a Vy jste u družstva v nájmu

2) Podnajmout byt můžete pouze podle stanov, pravděpodobně jen se souhlasem družstva

3) Pokud matka bude ve společné domácnosti, nejedná se o podnájem, ale musíte písemně nahlásit změnu v počtu osob, které žijí s nájemcem v bytě, jinak družstvo může vypovědět nájem bez přivolení soudu

4) u družstevního bytu nevadí, že máte ještě jiný byt a nemělo by dojít k výpovědi nájmu

Hezký den!

• 24. 8. 2007 10:39

aaa (neregistrovaný)

Nebo máte družstevní byt převeden do osobního vlastnictví ?

• 25. 8. 2007 9:46

Jája (neregistrovaný)

Je mi jasné,že majitelem bytu je družstvo,já mám jen užívací práva.Mě zajímalo hlavně to,jestli když tu nebudu mít trvalé bydliště,nebudu mít problém s bytovým družstvem.Bydlet tu budeme dál,ale trvalé bydliště by jsme zde neměli,jen tchyně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).