Re: Restaurace a prodej cigaret
Plátcem DPH jsou.Jiná daň se tam nehlídá? Mají tam automat na cigarety,ale nějaký "chytrák" jim poradil aby ty cigarety prodávali v restauraci,jak se to dá všechno hezky obejít....Tak já chci , pro změnu , rozumný protiargument proč mají zůstat u toho automatu .....ale jinak děkuji,Patricie.
Re: Restaurace a prodej cigaret
Jsem asi natvrdlý, ale nechápu na co se vlastně ptáte. Prodejní cena je pevně stanovená a jak je výše uvedeno zisk je cca 10%.
Účtuje se jako jakýkoliv jiný nákup zboží. Jak je výše uvedeno pokud jste plátcem, je to celkem jedno, ale pokud nejste plátce DPH tak se jím brzy stanete. Nevýhodou prodeje cigaret je, že rychle zvyšují obrat, je z nich malý zisk, pokud prodáváte široký sortiment a pravidelně doplňujete zásoby aby je zákazníci měli vždy k dispozici pak máte velké sklady a samozřejmě v nich leží peníze.
Jinak mě nic dalšího nenapadá.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2007 10:02
Dobrý den,mohl by mi někdo polopaticky napsat co by obnášelo v zavedené restauraci začít prodávat nově cigarety?Byl na mě vznesen dotaz a já o tomto nic nevím.Jak se to účtuje ? A jaký je na tom vlastně zisk,když se cigarety musí prodávat za cenu kolku? Děkuji předem za odpovědi,Patricie.