Re: OSSZ
No nevím, našla jsem zásady a tam IČO je ..? http://www.cssz.cz/nemocenske/prihlasky/tiskopisy/prihlaska_navod.doc
Patrně jste koukla jen na začátek Zásad, tam IČO skutečně není, ale na začátku je seznam položek, které vede Registr, když půjdete dále, dostanete se k Vlastnímu návodu k vyplnění jednotlivých údajů tiskopisu PŘIHLÁŠKA K NEMOCENSKÉMU POJIŠTĚNÍ – ODHLÁŠKA a tuším na str. 5 - IČO najdete (35) - uvádí se individuální (identifikační) číslo přidělené organizaci, malé organizaci pro potřeby ČSÚ. IČ se uvede včetně úvodních nul. U zahraničních subjektů se uvádí individuální číslo vydané v cizině. Údaj je nepovinný, tj. nevyplňuje se u subjektu, který nemá přiděleno IČ
Re: OSSZ
pardon, já si nevšimla, že jste psala u odhlášky, to v metodických pokynech skutečně není, pamatuji si jen ze školení, ale jen matně, že při e-podání budou muset být vyplněny i jiné "kolonky" než při papírovém podání, ale metodické pokyny k tomu asi neupravili. Nebo jsou jinde zvlášť pro e-podání a neobjevila jsem je. Zkonrolovala jsem naše O - pokud dám papírově, IČO nevyjede, OSSZ nevrací, pokud zašlu elektronicky tu samou O, IČO vyjede, takže to bude myslím tak, jak jsem psala výše. Ale proč tomu tak je, to nevím, zkoušela jsem pro legraci naši OSSZ, ale ta samozřejmě neví, PSSZ také ne, ale kdo ví všechno, je p. Kateřina Schnábelová z ústředí, chcete na ni kontakt ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 8. 2007 10:32
Zrovna teď jsem se rozčílila. Vrátila se mi odhláška z OSSZ, že nemám vyplnění IČ firmy. Podle zásad k vyplnění se IČ u firmy nevypisuje. Volám na OSSZ: "IČ se musí vyplnit, program nám to nebere. Do teď jsme to za vás museli dopisovat. Určitě existují nové zásady.". Hledala jsem nějaké nové zásady k vyplnění na internetu, ale žádné nové jsem nenašla. Nejde mi o těch pár čísel, ale o princip. Měli jste někdo podobnou zkušenost?