Vzor sml. o výkonu fce jed. - PRO ZUZIKA

• (neregistrovaný)

24. 8. 2007 17:14

Mám na vás velikááánskou prosbu, zde na diskuzi jste nabízela k poslání vzor smlouvy o výkonu fce jednatele, prosím prosím mohla by jste mi jej poslat na jezisekV@centrum.cz ? Díky moc

PS: Osoba je jednatelem již od vzniku společnosti, tj. od 18.12.06, mohu zakotvit do této smlouvy, že odměny bude pobírat až od např. 8/07?

Díky za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 8. 2007 12:08

Anonym. (neregistrovaný)

Re: Vzor sml. o výkonu fce jed. - PRO ZU
         Jednatel se společností s ručením omezeným uzavírá zpravidla smlouvu o výkonu funkce, která se řídí obchodním zákoníkem, aniž by její obsah byl podrobně upraven. Jinak se postavení jednatele řídí přiměřeně ustanoveními obchodního zákoníku o mandátní smlouvě s přednostním použitím zvláštní právní úpravy výkonu jednatelské funkce. Druhem práce vykonávané na základě pracovní smlouvy výkon funkce jednatele být nemůže, neboť taková smluvní úprava by byla v rozporu se zákonnou úpravou odpovědnosti jednatele za škodu, způsoby skončení jeho funkce atd. Rovněž by tím byla obcházena ustanovení daňových předpisů o daňově neuznatelných nákladech společnosti s ručením omezeným.
      Vzor smlouvy pošlu e-mailem

• 27. 8. 2007 7:59

Zuzik (neregistrovaný)

Nebyla jsem přítomna. Vzor smlouvy Vám posílám.
      Jednatel vykonává svou funkci na základě smlouvy (může i bez smlouvy) o výkonu funkce jednatele. V této smlouvě může být zakotveno zda a v jaké výši, jk častou paod. bude pobírat jednatel za výkon funkce odměnu. Jinak o odměně vždy rozhoduje VH společnosti a ta si kdykoliv při kterémkolic jednání můžedát do usnesení určení výše odn¨měny jednateli ( jednorázová,měsíční, apod).

• 27. 8. 2007 16:55

VK (neregistrovaný)

*** díky moc za zaslaný vzor smlouvy, zachránila jste mě -)
      jinak píšete, že v této smlouvě může být zakotveno "ZDA" a v jaké výši pobírá odměnu, prosím jak se díváte na to, že by nepobíral žádnou odměnu (je pouze jednatelem, ne společníkem) .... Řešíme jestli mu něco dávat jako odměnu za jednatelství nebo stačí pouze pracovní smlouva - ředitel pobočky. Díky

• 27. 8. 2007 17:34

Zuzik (neregistrovaný)

Smlouva na výkon funkce jednatele nemusí být ani uzavřena, výkon jednatele je pokryt § v Obch.zákoníku. Kdybyste přesto chtěli písemnou smlouvu mít, pak si do ní můžete dát např. všeobecně, že odměnu určuje VH třeba podle nějakých výsledků hospodaření. Je to ale vždy v rozhodnutí VH, co bude jednatel ve smlouvě mít.
      Může mít i pracovní smlouvu na výkon jiné činnosti. Správně by ale neměl mít prac.smlouvu na činnost, která souvisí s obchodním vedením společnosti - tu má na starost jednatel viz §134 Obch.Z.
      Ale běžnou praxí je, že je jednatel zároveň i ředitel a má dvě smlouvy. Jednu jednatelskou a jednu pracovní. Zuzik

• 27. 8. 2007 17:43

VK (neregistrovaný)

*** ještě jedno díky moc -). Nám se jedná o to, abychom odvedli co nejméně na odvodech (jednatel dostává peníze bokem ... víte, jak to chodí ....) a aby to nebylo nijak podezřelé, zatím jsem se dohodla, že dostane odměnu za fci jednatele 10000/m, bez pracovní smlouvy, protože si říkám, proč by člověk, který není ani společníkem, vedl firmu zadarmo? A to můžu být ráda, že mi prošlo těch 10tis, chtěl si dávat jen 5tis, ale mě se zdá málo i těch 10tis, když nemá ani pracovní smlouvu ... ach joooo, pořád se musím s ním i se společníky dohadovat...
      Teď mě tak napadá, když jsou nyní cestovní náhrady zakotveny v zákoníku práce, jestli má vůbec jednatel na cestovní náhrady nárok????

• 28. 8. 2007 6:58

Zuzik (neregistrovaný)

Jen v případě, že mu bude vyplácena odměna. Zuzik

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).