Re: Proplacení loňské dovolené ?
>Hezký den, měl jsem vloni prac. úraz, mohu si nechat
>proplatit loňskou dovolenou (cca 18 dní), nebo to již
>oficiálně není možné a musím vybrat letos. aby mi
>"nepropadla" ?
>
>Díky, Radek
proplatit dovolenou lze už jen při výstupu anebo lze převést se souhlasem zaměstnance do dalšího, resp. přespříštího roku jen tu část, která je nad zákonem stanovenou hranici, tzn. co je nad 20 dnů. Pokud zaměstnanec neudělí souhlas, zaměstnavatel povinen v lednu násl.roku proplatit.
Takže byste mohl teoreticky převést nárok dovolené z roku 2006 do dalšího, tzv. přespříštího roku 2008, ale jen pokud má vaše fy 25 dnů nároku, takže převést jen 5 dnů, zbytek by vám propadl,ale to by znamenalo, že vám fy nenařídila čerpání dovolené na letošní rok, což není pravděpodobné, takže suma sumárum, loňskou dovolenou vybrat letos, pokud nevyberete do 31.10., pak nastává tzv. nástup na dovolenou ze zákona (ale můžete se se zaměstnavatelem domluvit na dočerpání - nařízení dovolené i po tomto termínu)
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 8. 2007 16:56
Hezký den, měl jsem vloni prac. úraz, mohu si nechat proplatit loňskou dovolenou (cca 18 dní), nebo to již oficiálně není možné a musím vybrat letos. aby mi "nepropadla" ?
Díky, Radek