Re: rozdíl v JSD
A proč vyčíslujete DPH u faktury? Tam nemá co dělat. Daňovým dokladem je JSD.
* navede se FP (nezahrnovat do DPH)
* až přijde JSD, najedete do příslušné FP, přes Záznam/Vyměřit DPH - naskočí přehledná tabulka, kterou buď zkontrolujete (zda souhlasí nabízené kontace, členění DPH, kurz - zde opravíte na celní kurz), samy se vytvoří 2 daňové doklady - 1 na odvod DPH, druhý na odpočet. Případné další náklady - součást ZD - doplníte do položek DD.
Udělá se to téměř samo.
Vřele doporučuji nápovědu - především vyhledávání dle hledaného výrazu - jedna z nejlepších nápověd u účetního programu!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 8. 2007 10:41
Dobrý den,
dovážím zboží z číny. Přijde mi fa a tu zaúčtuji denním kurzem.
Za cca 5 týdnů zboží dorazí, proclívání necháváme na logistické firmě, která nám zajišťuji i dopravu zboží.
Pak pošlou JSD a nesedí mi základ. Je to samozřejmě kurzem, protože mi používáme denní kurz a oni mají stanovený vždy jen jeden. Někdy ten rozdíl dělá i 70 haléřů.
Pracuji s programem pohoda.
NEvím, jak potom zaúčtovat o JSD, protože když dám vyčíslit DPH v programu u dané faktury, tak se mi vypočítá DPH z kurzu, který počítám při zaúčtování faktury.
Clo není žádné, a DPH je jak na vstupu tak na výstupu.
Jde mi o to, abych to mohla nějak sjednotit.
Poradí mi, prosím, někdo ?
Děkuji,
Jana