Odmítnutí potvrzení o příjmu

• (neregistrovaný)

27. 8. 2007 13:33

Zajímalo by mě zda my může zaměstnavatel odmítnout vydat potvrzení o příjmu s odůvodněním že neví naco to je. A banka na potvrzení o příjmu stryktně trvá.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 8. 2007 13:38

Zuzana (neregistrovaný)

Re: Odmítnutí potvrzení o příjmu
      Podle mě by Vám měl být zaměstnavatel nápomocen (samozřejmě záleží na Vaší mzdové účetní). Pokud jste ve zkušební lhůtě, nemusí Vám toto potvrzení vydat. A ohrazovat se tím, že neví na co to je - to je jen hloupá zvědavost.

• 27. 8. 2007 13:39

Hana (neregistrovaný)

Pokud se nejedná o potvrzení příjmu pro pracovní úřad, či sociálku, je jen na dobré vůli zaměstnavatele, zda vám potvrdí výši příjmu či nikoli. Jediné, co můžete v tomto případě je požádat o vystavení čistého příjmu na základě vaší písemné žádosti.

• 27. 8. 2007 19:12

Karel (neregistrovaný)

Taky bych neodmitl, ale pozadoval bych uplatu, u "neuspokojivych" zamestnancu :-))
      Mel jsem zamestnance, ktery mi nosil tydne 3 potvrzeni od peneznich ustavu abych mu potvrzoval prijmy.
      Kdyz pujcku dostal - odesel.

• 28. 8. 2007 7:18

Dav (neregistrovaný)

S uplatou souhlasím, ale bohužel mi tato možnost nebyla ani nabýdnuta, byl jsem pouze poukázan na zavřené dveře . Rozhodně bych ji neodmítnul a uplatu bych poskytnul. S firmy rozhodně neuvažuji odcházet a zatím ně to ani nenapadlo ani v těch nejdivočejších snech. Jsem s firmou velice velice spokojen. Ale když Vám zaměstnavatel stryktně toto odmítá tak mě to akorát popudilo a chtěl jsem pouze vědět co mohu v této situaci dělat, protože ať jsem se bavil skýmkoliv tak jen nevěřícně kroutily hlavamy. Teď se již věci daly do pohybu. Bohužel jak to je: proč to řešit jednoduchou cestou když to jde složitě.

• 28. 8. 2007 10:56

Jiřka (neregistrovaný)

Já Vám něco řeknu. Dotaz k čemu to potřebujete není úplně od věci, protože kolikrát se mně stane, že zaměstnanec přijde, že potřebuje průměrný výdělek. A jak já mám vědět jaký? Někdo to chce pro jakýsi sociální příspěvek (tam chtějí čistý půl roku zpět), jiný to chce pro banku a tam to chtějí různě (za čtvrtletí, za poslední 3 měsíce, za předešlý rok, za předešlých 12 měsíců, hrubý, čistý...). Já mu na jeho prosbu něco vypočítám a on si pak stejně přinese z banky jejich formulář a tam chtějí úplně něco jiného...
      A je fakt, že zákon zaměstnavateli neukládá povinnost potvrzovat výdělky na různé půjčky apod. Píšete, že Vám možnost vystavení potvrzení za úplatu ani nebyla nabídnuta. Zkuste to navrhnout Vy sám. A přineste si rovnou ten formulář, aby se Vám pak opravdu nestalo, že zaměstnavatel vyhoví, potvrzení vystaví a Vy mu tam pak naklušete znovu s jiným papírem a jinými požadavky.

• 28. 8. 2007 11:20

baba (neregistrovaný)

Souhlas bezvýhradný s Jiřkou

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).