Reklamace stav. prací

• (neregistrovaný)

27. 8. 2007 17:19

Ahoj vespolek,
    už je to tady, tušila jsem, že naše fasáda nebude o nic kvalitnější, než schody, obklady, dlažba aj., přestože firma byla nová, mladá, pružná, flexibilní.....fasáda by byla perfektní, kdyby neprosvítaly cihly, kdyby místy nepraskala (ta fasáda), kdyby po celém baráku byl jeden odstín, kdyby nebyla hrbolatá tam, kde nemá být hrbolatá....zkoušeli jsme telefonicky vyzvat firmu k nápravě, opravě, apod., alespoň k nějaké dohodě, závěru atd., ale jediný výsledek byl, že nám přestali brát telefon, takže tu nyní smolím reklamaci....v té uvádím objevené nedostatky a žádám firmu o odstranění (s odvoláním na smlouvu o dílo)...myslíte, že to tak stačí? Pokud nepřevezmou reklamaci poštou, jak máme postupovat?
    Díky moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 8. 2007 18:31

pája (neregistrovaný)

Re: Reklamace stav. prací
      Záleží, jak máte postavenu smlouvu o dílo,jaké jsou termíny splácení, zda máte blokovanou nějakou % částku platby po určité době od dokončení, zda máte možnost jim zadržet část platby, pokud ne, tak základní problém je ve smlouvě. Pak už Vám nezbyde nic jiného, než se obrátit na soud, ale v tom případě výsledek je v nedohlednu. V různných publicistických pořadech to probírají dnes a denně. Pokud je problém ve smlouvě, tak je to důsledek"pošlete mi vzor takové nebo jiné smlouvy" já si to udělám sám. Na stavbu domu je třeba kvalitní smlouvu, kvalitní stavební dozor a denní kontrola toho, co firma odvede.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).