Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 8. 2007 10:23
Dobrý den, už jsem se jednou ptala, ale nikdo mi neodpovědě. Možná byl můj dotaz přehlédnut a tak to zkouším ještě jednou:
dostal se ke mě dotaz, na který jsme nebyla schopna odpovědět, tak bych chtěla požádat o radu:
Podnikatel se dostal do platební neschopnosti, byla vydána exekuce na majetek - ten byl zabaven. To však nestačilo. Skončil s podnikáním a byl zaměstnán. Ze zaměstnání mu byla prováděna exekuce dle zákona. Jelikož jeho pracovní místo bylo zrušeno, chce opět pracovat na živnostenský list.
A zde je dotaz: pokud by pracoval pro několik firem, má exekutorský úřad právo tyto firmy oslovit, aby byly výdělky podnikatele zasílány na jeho účet? Popř. - jak postupuje exek. úřad v případě, že člověk podniká, platí exekuci např. 10000,- měsíčně(majetek již byl zabaven) a má příjmy třeba nad 50000,-?
Děkuji za odpověď popř. odkaz na nějakou právní úpravu.