Pracovná neschopnost

• (neregistrovaný)

28. 8. 2007 16:43

Dobrý deň,
    prosím poradiť ako postupovať voči zamestnávateľovi vo vyplatení dávok PN. Od 05/07 až do dnešného dňa som PN a doposiaľ mi nebola vyplatená žiadna dávka / náhrada za PN/. Telefonicky som sa spojila so zamestnávateľom a ten ma odkázal na príslušnú socialnu poisťovňu. Príslušná soc. poisťovňa opäť na zamestnávateľa vzhľadom k tomu, že sa jedná o veľkú firmu a teda dávky by mi mal vyplácať zamestnavatel.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2007 19:23

Jiřka (neregistrovaný)

Re: pracovná neschopnost
      V případě velké organizace nemocenské dávky zpracovává a vyplácí ona (a vyrovnává si to se správou soc. pojištění). Budete se s ním muset spojit znovu a zeptat se, co se stalo s Vaší neschopenkou. Lístky na peníze (tzn. průkaz o trvání prac. neschopnosti) ke konci měsíce jste odevzdávala?

• 30. 8. 2007 14:16

vlasta (neregistrovaný)

>>Dobrý deň,
      >>prosím poradiť ako postupovať voči zamestnávateľovi
      >>vo
      >>vyplatení dávok PN. Od 05/07 až do dnešného dňa som
      >>PN
      >>a doposiaľ mi nebola vyplatená žiadna dávka / náhrada
      >>za PN/. Telefonicky som sa spojila so zamestnávateľom
      >>a ten ma odkázal na príslušnú socialnu poisťovňu.
      >>Príslušná soc. poisťovňa opäť na zamestnávateľa
      >>vzhľadom
      >>k tomu, že sa jedná o veľkú firmu a teda dávky by mi
      >>mal vyplácať zamestnavatel.
      >
      >V případě velké organizace nemocenské dávky zpracovává
      >a vyplácí ona (a vyrovnává si to se správou soc.
      >pojištění). Budete se s ním muset spojit znovu a zeptat se,
      >co se stalo s Vaší neschopenkou. Lístky na peníze
      >(tzn. průkaz o trvání prac. neschopnosti) ke konci měsíce
      >jste odevzdávala?

• 30. 8. 2007 14:25

vlasta (neregistrovaný)

Ano,preukaz o trvaní dočasnej PN som poslala, dokonca doporučene. Organizácia sa stavia k problému- usudzujem podla reakcie, negatívne a zrejme nemá záujem mi vyplatit dávky v PN.

• 30. 8. 2007 16:07

Jiřka (neregistrovaný)

Jaký druh pracovního vztahu máte sjednaný? Pracovní poměr, dohodu o prac. činnosti nebo dohodu o prov. práce? Z dohody o provedení práce totiž nevzniká nárok na nemocenskou. Pokud to nebyla DOPP, pak jde ještě o to, zda Vás vůbec zaměstnavatel vede oficiálně ve stavu. Zkuste si zavolat na svoji zdravotní pojišťovnu a zeptejte se, zda máte u svého jmena nahlášeného tohoto zaměstnavatele a zda se nahlášení shoduje s Vaším dnem nástupu do tohoto zaměstnání. Pokud Vás zaměstnavatel nahlásil, pak Vás normálně ve stavu vede a pak se prostě musíte dopátrat, proč Vám nemocenskou nevyplácí. Pokud s ním nepohnete, zkuste to ještě jenou na sociálce podle sídla zaměstnavatele a požádejte, ať u něj provedou kontrolu. Pokud Vás má jen načerno, pak je to ovšem průšvih.

• 31. 8. 2007 14:56

vlasta (neregistrovaný)

Prac.pomer mám od roku 2005.Opetovne som volala na príslušnú sociálnu poistovnu, kde mi oznámili,že prevedú kontrolu u zamestnávatela a stanovili mi termín kedy sa mám ohlásit o
      výsledok kontroly. Ďakujem za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).