Re: pracovná neschopnost
V případě velké organizace nemocenské dávky zpracovává a vyplácí ona (a vyrovnává si to se správou soc. pojištění). Budete se s ním muset spojit znovu a zeptat se, co se stalo s Vaší neschopenkou. Lístky na peníze (tzn. průkaz o trvání prac. neschopnosti) ke konci měsíce jste odevzdávala?
>>Dobrý deň,
>>prosím poradiť ako postupovať voči zamestnávateľovi
>>vo
>>vyplatení dávok PN. Od 05/07 až do dnešného dňa som
>>PN
>>a doposiaľ mi nebola vyplatená žiadna dávka / náhrada
>>za PN/. Telefonicky som sa spojila so zamestnávateľom
>>a ten ma odkázal na príslušnú socialnu poisťovňu.
>>Príslušná soc. poisťovňa opäť na zamestnávateľa
>>vzhľadom
>>k tomu, že sa jedná o veľkú firmu a teda dávky by mi
>>mal vyplácať zamestnavatel.
>
>V případě velké organizace nemocenské dávky zpracovává
>a vyplácí ona (a vyrovnává si to se správou soc.
>pojištění). Budete se s ním muset spojit znovu a zeptat se,
>co se stalo s Vaší neschopenkou. Lístky na peníze
>(tzn. průkaz o trvání prac. neschopnosti) ke konci měsíce
>jste odevzdávala?
Ano,preukaz o trvaní dočasnej PN som poslala, dokonca doporučene. Organizácia sa stavia k problému- usudzujem podla reakcie, negatívne a zrejme nemá záujem mi vyplatit dávky v PN.
Jaký druh pracovního vztahu máte sjednaný? Pracovní poměr, dohodu o prac. činnosti nebo dohodu o prov. práce? Z dohody o provedení práce totiž nevzniká nárok na nemocenskou. Pokud to nebyla DOPP, pak jde ještě o to, zda Vás vůbec zaměstnavatel vede oficiálně ve stavu. Zkuste si zavolat na svoji zdravotní pojišťovnu a zeptejte se, zda máte u svého jmena nahlášeného tohoto zaměstnavatele a zda se nahlášení shoduje s Vaším dnem nástupu do tohoto zaměstnání. Pokud Vás zaměstnavatel nahlásil, pak Vás normálně ve stavu vede a pak se prostě musíte dopátrat, proč Vám nemocenskou nevyplácí. Pokud s ním nepohnete, zkuste to ještě jenou na sociálce podle sídla zaměstnavatele a požádejte, ať u něj provedou kontrolu. Pokud Vás má jen načerno, pak je to ovšem průšvih.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 8. 2007 16:43
Dobrý deň,
prosím poradiť ako postupovať voči zamestnávateľovi vo vyplatení dávok PN. Od 05/07 až do dnešného dňa som PN a doposiaľ mi nebola vyplatená žiadna dávka / náhrada za PN/. Telefonicky som sa spojila so zamestnávateľom a ten ma odkázal na príslušnú socialnu poisťovňu. Príslušná soc. poisťovňa opäť na zamestnávateľa vzhľadom k tomu, že sa jedná o veľkú firmu a teda dávky by mi mal vyplácať zamestnavatel.