Evidence na UP,rodič.příspěvek od 1.1.08

• (neregistrovaný)

28. 8. 2007 18:18

Dobrý den,jsem s dvouletým dítětem na rodičovské dovolené a tak jsem se chtěla zeptat,zda se rodičovs.příspěvek pobírá automaticky až do 4let věku dítěte,když jsem byla v evidenci ÚP(po skončení zaměstnání,v průběhu těhotenství a pobírání dávek PPM)?Syn se narodil 18.6.05,kdy bych se měla jít zaevidovat na ÚP(musím už po dovršení 3let nebo až při 4roce dítěte)?Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2007 22:01

Martina (neregistrovaný)

Re: Evidence na UP,rodič.příspěvek od 1.
      >Omlouvám se,že Vám neporadím,sama mám tento problém,ale je hezké,mám taky syna a taky se narodil 18.6.2005,takže budu sledovat odpovědi na Váš dotaz

• 29. 8. 2007 16:05

Moňa (neregistrovaný)

To jsem taky ráda,že s tímto problémem nejsem sama.A ještě skvělá náhoda,že se nám naši synové narodili ve stejný den.Sama jsu zvědavá jak to nakonec všecko bude.Přeji Vám hezký den Mońa

• 29. 8. 2007 13:14

Lenka (neregistrovaný)

Nerozumim Vašemo dotazu. Vy nejste ani zaměstnaná ani nejste na ÚP?

• 29. 8. 2007 13:28

Líba (neregistrovaný)

Vzhledem k tomu, že příští rok bude platit něco jiného a nikdo neví co, tak to zatím neřešte. Za současného stavu zákonů to je tak, že na ÚP se zaregistrujete, až budete opravdu chtít pracovat. Pokud to myslíte tak, že chcete vědět, jak dlouho je za vás plátcem ZP stát, tak dokud budete pobírat RP. Potom se ovšem můžete přihlásit na ZP jako osoba celodenně pečující o dítě do 7 let (nebo dvě do 15 let) a ZP platí dál stát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).