Výpověd od zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

28. 8. 2007 21:05

Jsem zaměstnaná jako skladnice na dobu neurčitou nyní jsem na nemocenské asi 14 dní mám mít výpověd zaměstnavatel tvrdí že ty dny co jsem nemocná si musím odpracovat má na to ze zákona právo chce se vyhnout i zaplacení odstupného jak mám získat to co mi patří děkuji s pozdravem petra

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2007 21:12

Jiřka (neregistrovaný)

Re: výpověd od zaměstnavatele
      Tu výpověď už jste obdržela ještě před začátkem nemoci? Kdy jste ji převzala? Jaký je v ní uveden důvod?

• 28. 8. 2007 21:41

PETRA (neregistrovaný)

>>Výpověd jsem obdržela před nemocenskou již v červnu bylo tam uvedeno že z pracovního poměru zaměstnavatel dává výpověd zaměstnanci podle §52 c,výpovědní doba se řídí dle §51 odst.2 to je vše co mi bylo sděleno.
      >
      >Tu výpověď už jste obdržela ještě před začátkem
      >nemoci? Kdy jste ji převzala? Jaký je v ní uveden důvod?

• 28. 8. 2007 22:08

Jiřka (neregistrovaný)

Pracovní poměr Vám tedy má končit 31.8. Pokud bude Vaše nemoc ukončena nejpozději 30.8., výpovědní doba se neprodlužuje. Pokud bude ještě 31.8. nebo ještě déle trvat, pak se prodlužuje o ty dny nemoci, tyto dny odpracujete a pak teprve skončí prac. poměr. Ale pokud prohlásíte, že na prodloužení netrváte, prodlužovat se nebude a poměr skončí dnem skončení nemoci. Zaměstnavatel sám na jejím prodloužení trvat nemůže.
      Výpověď jste dostala pro nadbytečnost a k tomu se váže odstupné ze zákona (nejméně 3 měsíce).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).