Re: Jedna faktura zapsána dvakrát
Aha, napsala jsem to špatně.
Odúčtovat to MD 321 D 688 jako daňový výnos.
A nebo podat ta dodatečná přiznání.
A nebo se modlit že nepřijde nikdo na kontrolu.....
Aha, zkusím tedy tu první možnost. Další 2 škrtám, přiznání nám dělá poradce, několikrát ho opravoval kvůli vlastním chybám. Další oprava by byla "podezřelá" :-) A kontrolu nám zahájili v polovině měsíce... Sice jen na rok 2003, ale na další léta se jistě dostane taky.
Aha. Takže ještě jinak.
Nedělat nic. Zatím.
Pokud budou chtít zahájit i rok 2006 tak říct že jste ve lhůtě pro podání dodatečného daňového přiznání. Lhůta je do konce následujícího měsíce od zjištění. To se musí zapsat do protokolu o zahájení. Tedy předpokládám, že rok 2006 nezahájili.
Pak to popíšou ve zprávě, ale nedoměří. Vy podáte dodatečné a nebudete platit penále.
Pokud kontrolují jen rok 2003 a nenajdou v něm nic závadného, tak je malá pravděpodobnost, že by kontrolovali i rok 2006.
Tedy pokud jste z většího města.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 8. 2007 7:36
Dobrý den,
prosím o radu, co s fakturou, kterou jsem do účetnictví zapsala omylem dvakrát. Poprvé v říjnu 2006 a podruhé v prosinci 2006, přišla nám poštou dvakrát, pokaždé v jiném měsíci. Přišla jsem na to až teď, když děláme vzájemný zápočet.
Vedeme podvojné účetnictví.
DPH je odvedeno, DPFO odevzdáno, dobropis asi žádat nemůžu....
Děkuji za odpověď.