Re: faktura - platba čerpáním úvěru
Pokud to chcete udělat takto, tak peníze vložte na účet v hotovosti (neměly by jít z účtu toho, kdo dává zálohu). Vrácení proveďte také v hotovosti a ne převodem.
Re: faktura - platba čerpáním úvěru
My to děláme tak, že klient nám zaplatí v hotovosti oproti příjmovému dokladu, pak vystavím fakturu na plnou částku a když mi příjde na účet, tak mu zase zálohu v plné výši vyplatím z pokladny. Když mi zaplatí na účet, tak vystavím fakturu tak, že DUZP má 1 den před přijetím zálohy na účet, protože pokud bych ji neodečetla od faktury, tak by se finančkám mohl ptát, proč jsem ji neodečetla. Pak příjde platba v plné výši a já buď vyplatím v hotovosti z pokladny tento přeplatek nebo ho přepošlu přes účet.
Přji krásný den
Jindřiška
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 8. 2007 10:27
Manžel podniká, vede DE. Zákazník potřebuje od manžela okamžité služby, fakturu chce použít na čerpání úvěru. Úvěr ale může začít čerpat až v říjnu. Není pro něj problém dát manželovi zálohu na materiál nebo uhradit celou částku ze svého ihned, banka má však podmínku, že peníze pošle přímo manželovi na účet. Takže manžel bude mít peníze dvakrát. Banka samozřejmě z faktury nesmí poznat, že platba již proběhla. Napadá vás nějaký způsob, jak to prohnat účetnictvím korektně?
Když to nepůjde jinak, tak tu přímou platbu od zákazníka prostě do účetnictví uvedeme jako osobní vklad a až mu ty peníze budeme vracet, tak to budou výdaje pro osobní potřebu. Naštěstí jsou s manželem kamarádi, tak funguje vzájemná důvěra.