Časová pásma – počítání stravného

• (neregistrovaný)

30. 8. 2007 11:05

Jak se prosím počítá stravné při zahraniční pracovní cestě, pokud se přelétá přes více časových pásem? Je vždy rozhodující čas odletu (pro určení přechodu hranice)?

Jak se postupuje v případě, že např. odlétám z Německa v 15:00 a do USA doletím např. ve 13:00 místního času. Jaké bude stravné – dle Německa (strávím zde více než 12 hod) nebo USA (strávím zde více než 12 hod)?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2007 13:02

Marťa (neregistrovaný)

Re: časová pásma – počítání stravného
      Rozhodující je čas odletu, tj. od 15.00 hod středoevropského času
      počítáte stravné určené pro USA.

• 30. 8. 2007 13:26

Didi (neregistrovaný)

Pracovní cestu nastupujete v tuzemsku! Zahraniční část začíná přechodem hranice s Německem nebo odletem z ČR. Stravné se spočte podle sazby té země, kde strávíte nejdelší část cesty.

• 30. 8. 2007 13:35

meg (neregistrovaný)

Jak ale určím kde jsem strávila nejvíce času v zahraničí? O to mi jde. Zde také rozhoduje odlet letadla nebo skutečně počet hodin v daném státě? (beru místní čas - tzn. dle doby příletu)? Potom když sečtu časy mi může v 1 dni vyjít i 30 hod - je to tak potom správně? Nemusím se vždy dostat na 24 hod?

• 30. 8. 2007 13:52

Didi (neregistrovaný)

No, tak to bych počítala podle našeho času - tedy skutečnou dobu strávenou na palubě a rozepsala bych to v příloze.Při návratu by mělo dojít k opačnému efektu, takže nakonci by se ty časy měly sejít. Tedy že se nevrátí papírově zítra, když je tu fyzicky dnes. Ale přiznávám, že takový cesťák jsem ještě dedělala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).