Re: neplátce DPH a vystavená faktura
Zdravím, jak je doklad nazván je úplně jedno, Fakturační vyhláška žádná neplatí a náležitosti jsou popsané pouze pro daňový doklad v zákoně o DPH. Obecně neplátce nesmí vystavit daňový doklad - ale to by musel vyplnit všechny náležitosti - což neudělal a tedy z pohledu zákona DPH to je OK. Pokud vy jste neplátce, vůbec bych to neřešila.
Re: neplátce DPH a vystavená faktura
Jestliže je začátečník, možná jen neví, co na fakturu dát a stáhl si někde na internetu vzor. Když jsem začínal, také jsem si zde na Business centru stáhl vzor faktury, přepsal svými údaji a poslal. Samozřejmě bylo všechno špatně a hned první zákazník mě postavil do latě :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 8. 2007 11:38
Dostali jsme fa od neplátce DPH, a některé věci se mi tam nezdají
Má uvedeno Faktura - daňový doklad. Může jako neplátce vystavit daňový doklad? Musí uvádět svoje DIČ a odběratele, když oba nejsou plátci? DUZP i když tam není datum, tak tam kolonku má.
Má tu fa napsanou jen v texťáku, takže si formulář sám vymýšlel.
Má teda uvedeno že nejni plátce DPH, ale nevím aby něco zbytečně nepřebývalo.
Děkuji