Pracovní záloha zaměstnanci

• (neregistrovaný)

30. 8. 2007 14:08

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu.Nevím jaké pokladní doklady použít v případě provoznáí zálohy? Když zaměstnanec dostane zálohu popř.5000,- a vrátí mi jí popř. 1000,- v hotovosti a zbytek v účtech, jak mám napsat pokladní doklady? Jak první bude výdej PZ, ale potom nevím jestli mám napsat, když mi zálohu vrací, že mi vrací celých 5000,- ale z toho je 1000,- v hotovostia a z toho zbytek v účtech? Nebo napsat jen příjem reálné částky? Ale to se logicky dostanu do mínusu, pokud mám výdej celých 5000,- a k tomu ještě účtenky a přijmu zpět jen 1000,-
    Jsem z toho zmatená, děkuji mnoho za Vaší radu.
    Eva

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2007 14:15

Veronika (neregistrovaný)

Re: Pracovní záloha zaměstnanci
      Dobrý den, pokusím se Vám poradit podle toho jak to účtuji já. Když vydáte zálohu, účtujete 335/211 např.5000Kč. Pak vám dotyčný donese zpět 1000Kč - to účtuji na příjmovém pokl.dokladu 211/335. Za zbytek peněz přinesl účtenky - účtuji jako výdajový pokl.doklad např.501/211 a tu samou čátku, na kterou zní výdajový pokl.doklad účtuji s 211/335 (jakoby vlastně mínusem) - tudíž výdajový pokladní doklad je na nulu. Snad jsem to vysvětlila aspoň trochu srozumitelně

• 30. 8. 2007 14:32

Eva Machová (neregistrovaný)

takže, jestli tomu dobře rozumím,/ omlouvám se za velkou zjednodušenost/ napíšete pokladní výdajový doklad na účtenky a hned poté vypíšete doklad příjmový na tu samou částku taky jakoby na ty účty? Děkuji moc, ale každý mi právě radí něco jiného, tak jsem z toho trochu jelen:-)

• 31. 8. 2007 8:32

jájájá (neregistrovaný)

U nás se dává provozní záloha na začátku roku. Celý rok proplácím účtenky v plné výši a na konci roku mi celou provozní zálohu vrátí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).