Dálkové studium

• (neregistrovaný)

30. 8. 2007 14:40

Dobrý den, chceme zaměstnat na měsíc (od září) do skladu brigádníka. Tento brigádník nastupuje od září na dálkové studium, tvrdí, že se na něj vztahuje vše tak jako na studenta na prezenčním studiu, tj. sleva na dani a to, že patří do skupina stát - zdravotní poj. Já jsem však přesvědčena, že tyto úlevy se vztahují jen na studenty prezenčního studia a že my mu budem uplatňovat jen slevu na poplatníka. Též za něj musíme odvádět ZP z min. vym. základu, bude zaměstnání na dohodu o pracovní činnosti. Myslím si to tak správně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 8. 2007 15:53

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Dálkové studium
      Pokud jde o studium VŠ (státem uznaná VŠ, ne v programu celoživotního vzdělávání a je mu pod 26 let), pak na typu studia nezáleží, může být denní i dálkové. Zdravotně je pojištěn státem a má nárok na slevu na studenta.

• 30. 8. 2007 20:18

ivča (neregistrovaný)

S názorem bych zrovna moc nesouhlasila-já studuji taky na VOŠE dálkově a pracuji a žádná sleva na studenta se mi nepočítá - ani spolužáci o něčem takovém nemluvili

• 30. 8. 2007 21:17

Jiřka (neregistrovaný)

VOŠE je vyšší odborná? Pokud ano, pak vyšší školy jsou v tomto směru postaveny na roveň středním školám a u středoškolského studia musí jít opravdu o studium denní. Pouze u vysokoškolského studia na tom nezáleží.

• 31. 8. 2007 1:55

xy (neregistrovaný)

a pokud nevěříte, tak si zavolejte na příslušnou zdravotní pojišťovnu,kde je pojištěný, zda je za něho plátce stát - dotyčný by měl na ZP doložit potvrzení o studiu, aby za něho byl plátcem ZP stát

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).