Re: Žádost o přídavek na dítě
>>1. ano - vše
>2. Vy máte DIČ?
Vyplníte kolonku, že jste uplatnili společné zdanění manželů
zatrhněte, že si příjmy mohou zjistit na FÚ
>3. nikam - zjistí si sami (pokud je k tomu zmocníte)
>4. v a1 bude příp. roční zúčt. daně za r. 2005, pokud Vám prováděli RZD za uvedený rok v zaměstnání, ostatní příjmy uvedeny nebudou, neboť jste je uvedla ve vyúčtování daně za r. 2006 na FÚ (doplní si sami, pokud je k tomu zmocníte)
v b1 výše peněž.pom. v mat., popř. jiné nem. dávky
>5. to samé, co Vám - viz bod 4
jen doplním, pokud jste někdo z Vás měl ještě jiný příjem od jiného zaměstnavatele, kde jste měli daněno srážkovou daní, potom byste také museli tento příjem nechat potvrdit - pokud tomu tak není, tato poznámka se Vás netýká
>6. ne- mají ve své evidenci
>7. zeptejte se na kontaktním místě, kde budete žádost podávat
o některé dávky lze žádat jen do 3 měsíců, o některé až do 1 roku, ale jak je to s přídavky, to opravdu nevím přesně
Děkuji za vyčerpávající odpověď. K DIČ - myslela jsem, že pokud jsme podávali společné zdanění manželů, že v dokladu o výši ročního příjmu vyplním, že jsem registrována na FÚ XY k dani z příjmů fyzických osob a v rámci této registrace mám přiděleno DIČ - CZ+rodné číslo?
Terezka
pokud si nebudete s něčím vědět rady(co kde máte zaškrnout), na kontaktním místě Vám určitě poradí s vyplněním
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 8. 2007 16:58
Dobrý den,
poraďte, prosím, jak vyplnit žádost o přídavek na dítě. Dcera se narodila v 12/2005. Do 5/2006 mi byla vyplácena peněžitá pomoc v mateřství a zároveň mi od 5/2006 byl přiznán rodičovský příspěvek. V 6/2006 mi byla rovněž vyplacena náhrada za dovolenou. Za rok 2005 jsme neuplatnili společné zdanění manželů, ale za rok 2006 ano.
1. Jsou peněžitá pomoc v mateřství, náhrada za dovolenou, rodičovský příspěvek přímy rozhodné pro přiznání přídavku na dítě?
2. Pokud jsme za rok 2006 uplatnili společné zdanění manželů vyplním v Dokladu o výši ročního příjmu, že jsem registrovaná na FÚ a DIČ?
3. Kam uvedu výši příjmů zjištěnou na FÚ, pokud v bodě B. vyplním, že jsem podávala přiznání k dani z příjmů fyzických osob, ve kterém jsem uplatnila společné zdanění manželů?
4. Co mi vyplní zaměstnavatel v bodě D1 za rok 2006, pokud jsme podávali společné zdanění manželů? Domnívám se, že v kolonce a1 částku náhrady za dovolenou a v kolonce b1 výši peněžité pomoci v mateřství.
5. Co vyplní zaměstnavatel manžela v bodě D1 za rok 2006, pokud jsme uplatnili společné zdanění manželů?
6. Vyplňuje se někam v Dokladu o výši ročního příjmu vyplacená výše rodičovského příspěvku?
7. Mohu ještě požádat o přídavek na dítě za období od 1. října 2006 do 30. září 2007? Četla jsem někde, že lze rok zpět.
Děkuji všem za odpovědi.
Terezka