Srážky ze mzdy od nového zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

31. 8. 2007 11:00

Dobrý den, nový zaměstnanec donesl zápočťák, na kterém jsou uvedeny srážky ze mzdy. Na prvním místě je uvedeno výživné, na druhém a třetím dlužné výživné, na čtvrtém Finanční úřad.

Jak mám dále postupovat? Co pro mě bude představovat datum doručení? Jsou všechny přednostní? Mám si dále něco vyžádat? (od soudu?)

Mám jen údaje ze zápočtového listu: pořadí, druh, celkem, splaceno, ve prospěch ...

díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 8. 2007 11:11

Líba (neregistrovaný)

Re: Srážky ze mzdy od nového zaměstnavat
      Napište na soudy, které srážky nařídily. Srážet začněte už při první výplatě, odešlete, až dostanete usnesení. Srážet budete v pořadí běžné výživné, dlužné výživné, přednostní poledávka.

Pročtěte si OSŘ, § 293-296, §279-280, § 299, asi i další.
      Taky NV 595/2006 Sb.

• 31. 8. 2007 12:10

Karel (neregistrovaný)

Ja osobne si vzdy pockam, az mi prijde usneseni, kam bych prisel, kdybych mel kazdeho kdo exekuuje vyrozumivat.
      Zamestnavatel je povinen pri ukonceni pr. pomeru tyto obeslat s tim, kolik srazil. To delam. Cili je to na nich aby mi to poslali.

• 31. 8. 2007 12:17

Líba (neregistrovaný)

§ 294, odst. 2, OSŘ 99/1963:

Zjistí-li ten, u koho povinný nastoupil nově do práce, že byl nařízen výkon rozhodnutí srážkami z jeho mzdy, oznámí to bez odkladu soudu, který výkon nařídil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).