Odstupné

• (neregistrovaný)

31. 8. 2007 11:10

zaměstnavatel po mě chce abych podepsala rozhodnutí že se vzdávám nároku odpracovat si dobu kterou jsem ve výpovědní době promarodila.Podle zákona mám dle výpovědi nárok na odstupné a mám strach jestli tímto podpisem o něj nepřijdu.Asi zřejmě chce se mnou sepsat novou výpověd.Má na to právo a jak se bránit aby mě nepřipravil tímto o mé odstupné děkuji předem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 8. 2007 11:19

baba (neregistrovaný)

Re: odstupné
      To si špatně vysvětlujete, zaměstnavatel jsem chce podepsat, že netrváte na prodloužení výpovědní lhůty, která pokud marodíte poslední den se o promaroděnou dobu prodlužuje, ledaže pracovník prohlásí, že na prodloužení netrvá. S výplatou odstupného ani novou výpovědí to nemá nic společného.

• 31. 8. 2007 11:20

Líba (neregistrovaný)

Nejedná se o novou výpověď, pouze se vám prodloužila výpovědní doba, o dobu, kterou jste byla nemocná. Můžete si ji odpracovat nebo se tohoto práva vzdát a skončit k předem dohodnutému datu, což od vás chce zaměstnavatel. Nárok na odstupné tím dotčen není.

• 31. 8. 2007 18:03

Laďa (neregistrovaný)

Výpovědní doba se ale prodlužuje o nemoc jen v případě, že jste maroděním přesáhla dobu, kdy už měl pracovní poměr skončit a to o dobu nemoci od začátku nemoci do dne, kdy měl prac. poměr skončit . Pokud by nemoc skončila před dnem, kdy měl pracovní poměr skončit, prac. poměr by se neprodlužoval. Takže, pokud chce zaměstnavatel podepsat, že netrváte na prodloužení pracovního poměru, musela jste marodit déle, než kdy měl pracovní poměr skončit. Pak se můžete rozhodnout, zda chcete prac. poměr o tu nemoc prodloužit a po nemoci ještě dojít pracovat (v tom případě nepodepisujte) anebo nechcete prodloužit (pak můžete podepsat).
      Datum, kdy bude ukončen váš pracovní poměr, může ovlivnit výpočet odstupného, které se počítá z mezd za předcházející čtvrtletí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).