Re: odstupné
To si špatně vysvětlujete, zaměstnavatel jsem chce podepsat, že netrváte na prodloužení výpovědní lhůty, která pokud marodíte poslední den se o promaroděnou dobu prodlužuje, ledaže pracovník prohlásí, že na prodloužení netrvá. S výplatou odstupného ani novou výpovědí to nemá nic společného.
Re: odstupné
Výpovědní doba se ale prodlužuje o nemoc jen v případě, že jste maroděním přesáhla dobu, kdy už měl pracovní poměr skončit a to o dobu nemoci od začátku nemoci do dne, kdy měl prac. poměr skončit . Pokud by nemoc skončila před dnem, kdy měl pracovní poměr skončit, prac. poměr by se neprodlužoval. Takže, pokud chce zaměstnavatel podepsat, že netrváte na prodloužení pracovního poměru, musela jste marodit déle, než kdy měl pracovní poměr skončit. Pak se můžete rozhodnout, zda chcete prac. poměr o tu nemoc prodloužit a po nemoci ještě dojít pracovat (v tom případě nepodepisujte) anebo nechcete prodloužit (pak můžete podepsat).
Datum, kdy bude ukončen váš pracovní poměr, může ovlivnit výpočet odstupného, které se počítá z mezd za předcházející čtvrtletí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2007 11:10
zaměstnavatel po mě chce abych podepsala rozhodnutí že se vzdávám nároku odpracovat si dobu kterou jsem ve výpovědní době promarodila.Podle zákona mám dle výpovědi nárok na odstupné a mám strach jestli tímto podpisem o něj nepřijdu.Asi zřejmě chce se mnou sepsat novou výpověd.Má na to právo a jak se bránit aby mě nepřipravil tímto o mé odstupné děkuji předem.