Re: Money S3 - zahraniční faktura
Zaúčtujte do přijatých faktur do položky, cenu zadejte jen jako "základ v 19 % dph" s kódem dph, které neovlivňuje přiznání. Pokud máte vše nastaveno správně pak po uložení faktury se vám zaktivní ikona "reverse charge", na tu kliknete a vytvoří se vám interní doklad, kde se zúčtuje jak nárok na odpočet, tak povinost odvést DPH.
Nebo si prostudujte manuál, je to tam dobře popsané. Zprvu to vypadá krkolomné, ale je potřeba to všechno dobře nastavit a pak to funguje hezky, já jsem s tím moc spokojený.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2007 12:55
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jak zaúčtuji zahraniční fakturu. Koupili jsme v Rakousku materiál. Platba v eurech. Eura jsem převedla denním kurzem a zaúčtovala na 501/321 k tomu jsem zaúčtovala DPH (stále v přijatých fakturách) 343/343. Jak mám ale udělat, aby se mi to dostalo i do přiznání DPH do řádku 220? Mám to jen na 320 v přijatém plněním. Nevím, kde bych toto mohla zadat, aby se mi to vyskytlo na obou stranách...
Děkuji za pomoc