Re: průkaz o trvání prac.neschopnosti
Vy jste malá nebo velká organizace? Pokud velká, tak nemocenské dávky počítá firma a pokud s tím nemáte žádné zkušenosti, nechte to na účetní. Pokud jste malá organizace, tak nemoc dávky počítá a zasílá sociálka a Vy na druhou stranu nevyplňujete nic. Pouze zkontrolujte, zda se tam zaměstnanec podepsal a zatrhl, že nepobírá (či pobírá) důchod a odevzdejte na sociálce.
to jste malá organizace (do 25 zaměstnanců) - odevzdejte na OSSZ /oni proplatí/
Jak kdy. Do 25 zaměstnanců je malá firma zcela určitě a nemocenské počítá i zasílá sociálka. Ale jsou i případy, že firma byla nejprve malá a pak přibírala lidi a i když jich bylo přes 25 (až 50) stále ji vedla sociálka jako malou (vlastní zkušenost).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2007 13:18
dobrý den ,
jsme obchodní firma s.r.o., paní účetní mi odešla na dovolenou , jsem vedlejší účetní ale ne mzdová, mám tady od zaměstnance průkaz o trvání pracovní neschopnosti, jelikož je konec měsíce a zaměstnanec je stále na nemocenské.
nevím si rady s druhou stranou dokladu , kde mám vyplnit
denní vyměřovací základ,
sazba %,
od, do,
počet dnů,
denně Kč,
celkem Kč
+ je tam také poukazuje se k vyplatě Kč .................
jsou tam čtyři řádky to nechápu.
ja bych vyplnila -zaměstnanec má 110kč na hod tzn.
denní vym.základ 880Kč (110kč*8h)
a dál sazba atd. nevím - můžete mi někdo poradit?
děkuji