Re: osvobození dle §64
Dobrý den,
plnění osvobozená s nárokem na odpočet na vstupu - obecně- jsou plnění vyjmenovaná v § 63 na výstupu je nula a u všech nákladů, které souvisejí s tímto výnosem máte nárok na odpočet DPH z přijatých faktur.
pokud by nárok nebyl t.j. § 51, nemůžete u přijatých faktur uplatňovat odpočet DPH (ty faktury většinou bývají bez DPH).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 9. 2007 9:27
prosím o vysvětlení, dodávala jsem zboží na Slovensko , plátci DPH, dle §64 a není mě jasné co to znamená osvobozeno od daně s nárokem na odpočet daně. Co to pro mě znamená?
Díky
posílám znění tohoto paragrafu
§ 64 Osvobození při dodání zboží do jiného členského státu
(1) Dodání zboží do jiného členského státu plátcem osobě registrované k dani v jiném členském státě, které je odesláno nebo přepraveno z tuzemska plátcem nebo pořizovatelem nebo zmocněnou třetí osobou, je osvobozeno od daně s nárokem na odpočet daně, s výjimkou dodání zboží osobě, pro kterou pořízení zboží v jiném členském státě není předmětem daně.