Hodin. průměr

• (neregistrovaný)

4. 9. 2007 14:25

Dobrý den,prosil bych o radu.Odpracoval jsem 1,2 a 3 měsíc v tomto roce (2007) a 2.4.2007 se mě stal prac. úraz. se kterým marodím do dnes.
    Za první čtvrdletí jsem měl hod.průměr cca 200kč,no a teď mám hod. průměr jen cca 45kč.Jak je možné,že se mě ten průměr takhle může snížit......

Moc děkuji za odpovědi a přeji hezký zbytek dne.....

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 9. 2007 14:42

xy (neregistrovaný)

Re: Hodin. průměr
      píšete, že od 2.4. jste v prac. neschopnosti, tzn., že ve 2.čtvrtletí nemáte odpracováno alespoň 21 PD
      budete mít tedy nyní pravděpodobný průměr - ale 45 Kč není ani minimální mzda a když jste měl v předchozím čtvrltetí 200 Kč, tak je to divné
      do průměru z 1.Q (tedy do těch cca 200Kč/hod.) se Vám bude dorovnávat ztráta na výdělku z důvodu PÚ
      pro účely dovolené se PÚ považuje jako odprac. doba (za nemoc se tedy D nekrátí)
      proč máte nyní tak nízký průměr na D, by Vám měla vysvětlit mzdová účetní ve firmě

• 4. 9. 2007 15:53

aaa (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď a mohla by jste mě napsat,jak by jste to viděla vy?
      Kolik bych mohl mít po skončení prac.nesch. nárok na hod.průměr....

Ještě jednou moc děkuji.....

• 4. 9. 2007 17:24

xy (neregistrovaný)

takto je to těžké Vám odpovědět - nyní nemáte odpracovaných ve čtvtletí 21 PD, tak Vám náleží pravděpodobný průměr (pokud jste měl minulé čtvrtletí 200 Kč, byť by v tom byla nějaká odměna navíc, tak je velmi nepravděpodobné, že nyní máte průměr pod hranicí minimální mzdy!)
      v něčem musí být chyba - vysvětlení Vám zde nikdo, bohužel,nedáme - nemáme podklady, ze kterých bychom průměr mohli určit
      musíte opravdu jedině jednat se svou mzdovou účetní

• 4. 9. 2007 17:28

aaa (neregistrovaný)

Moc Vám děkuji za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).