Re: PPM a SVČ
Nemůžete mít příjem pouze na základě toho pracovního poměru nebo podnikání, na základě kterého pobíráte mateřské dávky. Vy pobíráte mateřské dávky na základě svého pracovního poměru a ne jako OSVČ. V tom pracovní poměru nyní nemůžete vykonávat práci a pobírat mzdu. Jinak můžete mít jiný pracovní poměr a pobírat mzdu nebo podnikat a mít příjmy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 9. 2007 19:37
Moc prosím o radu, v květnu se mi narodila dcera, jsem v pracovním poměru tč pobírám peněžitou podporu v mateřství (do 12.10.07) a od 1.9.07 jsem začala podnikat, otevřela jsem prodejnu. Zítra se chci zajít přihlásit na OSSZ a před chvíli jsem si přečetla, že PPM nemůže pobírat OSVČ, která SVČ vykonává osobně. Nevíte někdo, jestli to znamená, že přijdu o PPM nebo by stačilo uvést někoho, kdo by do října vykovával činnost za mě, za odměnu, např. na DPP či DPČ. Díky moc za odpovědi. Lucie