Re: Zaměstnanec s rodičovským příspěvkem
Odečíst to už nemůže a výhodu to má pro rodiče, kteří nedosahují alespoň minimální mzdy - pokud na ně neplatí minimální vyměřovací základ, nemusí odvádět alespoň minimální pojistné. Pokud mají rodiče mzdu vyšší, tak to pro ně žádnou výhodu nemá.
Re: Zaměstnanec s rodičovským příspěvkem
přinesete z kontaktního místa potvrzení, že pobíráte rodič. příspěvek
můžete napsat i čestné prohlášení zaměstnavateli, že rodič. příspěvek pobíráte a zavážete se, že případné změny (ukonč. pobírání rodič. příspěvku) zaměstnavateli nejdéle do 8 KD nahlásíte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
4. 9. 2007 22:16
Nastupuji do zaměstnání na zkrácený úvazek a moje 3,5 leté dítě bude chodit do školky na méně než 4 hodiny denně - plátcem pojistného u mě tedy zůstane i stát. Zajímalo by mě, zda mi může zaměstnavatel odečíst takto odvedené pojistné státem jak tomu bývalo kdysi, pokud ne, tak jaké výhody má v sobě to, že pro mě není stanoven minimální vyměřovací základ??? Děkuji moc za odpověď.