Pokladna v cizí měně

• (neregistrovaný)

5. 9. 2007 8:22

Prosím o rad v průběhu roku vzniklo s.r.o. a jsou faktury a pokladní doklady vystavené v polských zlotých. Zatím s tím nemám žádné zkušenosti. Příští rok vezmu kurz k 1.1. a ten můžu používat celý rok. Ale jaký kurz budu používat letos? Kurz kdy byla společnost zapsaná do obchodního rejstříku?
    Můžu kurz používat celý rok nebo je lepší používat kurz měsíčně? Prosím poraďte nemám s tím zkušenost. Děkuji
    P.s. může mi někdo doporučit stránky na netu nebo nějakou dobrou knihu kde by jsem si přečetla něco k tomuto tématu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2007 8:48

marci (neregistrovaný)

Re: Pokladna v cizí měně
      Mám knihu " Cizí měny a kursové rozdíly v podvojném účetnictví" od ANAGU. Napsal jí RNDr.Petr Beránek.
      Myslím, že tam najdete vše potřebné.
      Co se týká kursu, můžete použít měsíční nebo také denní kurs. Záleží co máte napsané ve směrnicích.
      Já používám denní kurs, ale jestli nechcete hlídat jednotlivé kursy, použijte měsíční. Příští rok už se zařídíte podle potřeby.

• 5. 9. 2007 14:27

Barbara (neregistrovaný)

-------
      Používání denního kurzu mi připadá dost náročné, ale určitě záleží na množství dokladů v měně a asi taky na používaném software.

• 6. 9. 2007 8:42

marci (neregistrovaný)

To rozhodně. Nemáme víc jak 5 dokladů měsíčně. Pokud jich má někdo po desítkách, denní kurs je běs :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).