Re: Pokladna v cizí měně
Mám knihu " Cizí měny a kursové rozdíly v podvojném účetnictví" od ANAGU. Napsal jí RNDr.Petr Beránek.
Myslím, že tam najdete vše potřebné.
Co se týká kursu, můžete použít měsíční nebo také denní kurs. Záleží co máte napsané ve směrnicích.
Já používám denní kurs, ale jestli nechcete hlídat jednotlivé kursy, použijte měsíční. Příští rok už se zařídíte podle potřeby.
Re: Pokladna v cizí měně
To rozhodně. Nemáme víc jak 5 dokladů měsíčně. Pokud jich má někdo po desítkách, denní kurs je běs :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 9. 2007 8:22
Prosím o rad v průběhu roku vzniklo s.r.o. a jsou faktury a pokladní doklady vystavené v polských zlotých. Zatím s tím nemám žádné zkušenosti. Příští rok vezmu kurz k 1.1. a ten můžu používat celý rok. Ale jaký kurz budu používat letos? Kurz kdy byla společnost zapsaná do obchodního rejstříku?
Můžu kurz používat celý rok nebo je lepší používat kurz měsíčně? Prosím poraďte nemám s tím zkušenost. Děkuji
P.s. může mi někdo doporučit stránky na netu nebo nějakou dobrou knihu kde by jsem si přečetla něco k tomuto tématu.