Náklady na bydlení-exekuce

• (neregistrovaný)

5. 9. 2007 12:14

Prosím, jaká částka je na náklady bydlení při exekuci - program ho chce vyplnit, našla jsem 2659,-. Pokud zaměstnankyně vyživuje ještě 4děti +manžela - je to shodné? s částkou 2659,- to počítá chybně.

Exekuce vůči právnické osobě - myslím, že jde o nepřednostní pohledávku, na hot-line účet.programu mi tvrdí, že exekuce je vždy přednostní pohledávka.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2007 13:22

xy (neregistrovaný)

Re: Náklady na bydlení-exekuce
      nezabavitelné částky (jsou odvozeny i z částky na bydlení) od 1.1.2007:
      na povinného 3856,57 Kč
      na vyživovanou osobu 964,17 Kč
      nad 5785 Kč se sráží plně
      zda jde o přednostní pohledávku, to ukládá zákon (např. výživné, ZP, OSSZ, daně, soc. dávky, FÚ......)
      většinou v rozhodnutí je napsáno, o jakou pohledávku jde

• 6. 9. 2007 10:44

Anna (neregistrovaný)

To máte dost zajímavého dodavatele software :-)). Náklady na bydlení jste si našla správně, ale ještě jsem neslyšela o programu, kam by se to takhle složitě vyplňovalo. Nezabavitelná částka na osobu povinného se rovná dvěma třetinám součtu životního minima jednotlivce (3126) a těch nákladů na bydlení (2659). Tedy 3126+2659= 5785, 2/3 z toho jsou 3856,67.
      A exekuce v žádném případě NENÍ vždycky přednostní!
      Přednostní jsou pouze:

*výživné,
      *náhrady škody způsobené ublížením na zdraví,
      *náhrady škody způsobené úmyslnými trestnými činy,
      *pohledávky daní a poplatků,
      *pohledávky náhrady přeplatků na dávkách nemocenského pojištění, důchodového pojištění a sociálního zabezpečení,
      *pohledávky pojistného na sociálního zabezpečení a na veřejné zdravotní pojištění,
      *pohledávky na náhradu za příspěvek na výživu dítěte a příspěvek na úhradu potřeb dítěte svěřeného do pěstounské péče.

• 6. 9. 2007 14:16

Osmanka (neregistrovaný)

Děkuji i toto je můj názor, ale jelikož toto řeším prvně, účet. program mě totálně zvyklal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).