Re: Náklady na bydlení-exekuce
nezabavitelné částky (jsou odvozeny i z částky na bydlení) od 1.1.2007:
na povinného 3856,57 Kč
na vyživovanou osobu 964,17 Kč
nad 5785 Kč se sráží plně
zda jde o přednostní pohledávku, to ukládá zákon (např. výživné, ZP, OSSZ, daně, soc. dávky, FÚ......)
většinou v rozhodnutí je napsáno, o jakou pohledávku jde
To máte dost zajímavého dodavatele software :-)). Náklady na bydlení jste si našla správně, ale ještě jsem neslyšela o programu, kam by se to takhle složitě vyplňovalo. Nezabavitelná částka na osobu povinného se rovná dvěma třetinám součtu životního minima jednotlivce (3126) a těch nákladů na bydlení (2659). Tedy 3126+2659= 5785, 2/3 z toho jsou 3856,67.
A exekuce v žádném případě NENÍ vždycky přednostní!
Přednostní jsou pouze:
*výživné,
*náhrady škody způsobené ublížením na zdraví,
*náhrady škody způsobené úmyslnými trestnými činy,
*pohledávky daní a poplatků,
*pohledávky náhrady přeplatků na dávkách nemocenského pojištění, důchodového pojištění a sociálního zabezpečení,
*pohledávky pojistného na sociálního zabezpečení a na veřejné zdravotní pojištění,
*pohledávky na náhradu za příspěvek na výživu dítěte a příspěvek na úhradu potřeb dítěte svěřeného do pěstounské péče.
Děkuji i toto je můj názor, ale jelikož toto řeším prvně, účet. program mě totálně zvyklal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 9. 2007 12:14
Prosím, jaká částka je na náklady bydlení při exekuci - program ho chce vyplnit, našla jsem 2659,-. Pokud zaměstnankyně vyživuje ještě 4děti +manžela - je to shodné? s částkou 2659,- to počítá chybně.
Exekuce vůči právnické osobě - myslím, že jde o nepřednostní pohledávku, na hot-line účet.programu mi tvrdí, že exekuce je vždy přednostní pohledávka.
Děkuji