Obrazy - umělecké dílo ?

• (neregistrovaný)

5. 9. 2007 14:55

Firma vyrábí auta a teď zakoupila sadu (cca 50) fotografií svých historických vozidel(v ceně je tisk,laminace,kapa). Cena jedné fotografie je cca 3000,- Kč. Jendá se o umělecké dílo(nezáleží na výši ocenění) s nutností evidovat v dlouhodobém neodepisovatelném majetku, nebo lze tyto fotografie naúčtovat do nákladů (drobný majetek s nutností operativní evidence) ? Nebo jen do nákladů bez operativní evidence ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 9. 2007 15:42

Ivča1 (neregistrovaný)

Re: Obrazy - umělecké dílo ?
      Já bych fotografie jako umělecké dílo neviděla, ale to je můj názor, uvidíme, co ostatní.

• 6. 9. 2007 7:53

Crt (neregistrovaný)

A myslíte, že bych to měl dát do operativní evidence, když máme ve směrnici, že v OE vedeme hospodářský inventář od 1000 do 40000 Kč ? Životnost je asi větší než 1 rok, budou viset na stěnách budov, ale nějak se mi nechce přidělovat inventární čísla fotografiím...

• 6. 9. 2007 10:06

Ivča1 (neregistrovaný)

Všeobecně zhotovení fotografií dávám na služby. Pokud máte nějakou podobnou fakturu, tak bych se drobným majetkem vůbec nezabývala. Zatím jsem nikdy s tím neměla problémy, ale je fakt, že o takhle drahých foto jsem ještě neúčtovala.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).