Re: životní pojištění, penzijní připojiš
Penzijní připojištění - buď do 50ti let nebo do 60ti let. Záleží, kdy byla smlouva uzavřena. Pokud ji zrušíte dřív, dostanete zpátky pouze co jste vložila a příspěvky zaměstnavatele - zúročené, ale bez státní podpory. Po 15ti letech od uzavření si můžete část penez vybrat, ale jen pokud máte na smlouvě sjednánu Výsluhovou penzi. Pokud jste v plném invalidním důchodu a smlouvu platíte víc jak tři roky, tak se taky dá smlouva ukončit, aby jste dostala státní příspěvky. státní příspěvek se poskytuje jen na to, co si platíte vy. NA 100,-Kč vašich se dává 50,-.
U životního pojištění - je to vlastně zabezpečení. Kolik vám vyplatí při uknčení vám řeknou v pojišťovně. Něco se spoří, ale jen část peněz, které se na životní pojištění platí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 9. 2007 15:19
dobrý den,
mám dotaz - mám životní i penzijní pojištění.
životní mi platí zaměstnavatel 300,-
penzijní mi platí zaměstnavatel 500,- já si platím 100,-
u penzijního mám nějaké státní příspěvky a jak je to u životního?
penzijní je do 60 let - ale mohu si ho ukončit dříve? napříkald když odejdu z práce?
u životního pojištění mi tak také naskakuji nějaké příspěvky nebo je je to jen na zabezpečení - u toho také nevím jestli to mohu ukončit? mám ho na 42 let - a když ho ukončím dostanu něco?
děkuji