Re: Chybná faktura-květen 2007
Dobrý den,
já tu fakturu v eurech nemám vůvbec v účetnictví, mám jí tam v českých korunách, ale v hodnotě EUR, tzn., faktura zněla na 1 000,00 EUR, ale v účetnictví mám 1 000,00 CZK, tudíž mám v účetnictví míň a ještě v jiné měně.
Mohu tedy použít v srpnu kurs květnový při zadávání faktury v cizí měně ??
Děkuji ještě jednou za radu.
Re: Chybná faktura-květen 2007
nebudu zkoumat podrobnosti, protože to bychom zde mohli být do zítřka, takže jednoduše :
jelikož asi nemůžete zpětně opravit fa ve 2.Q., tak ji asi budete muset teď vystornovat nějakým vnitřním dokladem ( zaúčtování ) a pak zaúčtovat fakturu ve správné výši a musíte ji zaúčtovat přesně tak, jak Vám ji vystavil dodavatel, tzn. přesně těmi částkami, které on uvedl v Kč na faktuře. Nemůžete si přece uplatnit jinou částku než on odvedl.
Pokud Vám dodavatel neuvedl čásku ZD a DPH v Kč, pak porušil ust. našeho zákona o DPH a Vy si musíte vyžádat od něj nový daň.doklad, na kterém to takto bude uvedeno. Zuzik
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 9. 2007 13:30
Dobrý den,
chci se zeptat, v květnu kolegyně chybně zaúčtovala fakturu přijatou, místo faktury v měně EUR zaúčtovala fakturu v CZK, přišlo se na to až v září.
Mám teď problém, potřebuju to opravit a fakturu v EUR zaúčtovat, ale protože faktura je tuzemská, musím se trefit kursem na základ a DPH.
A ještě jedna věc, náklady za 2.Q jsou již uzavřené.
Můžu zadat fakturu do srpna s kursem května ??
Děkuji za radu.