Dobrý den, paní Horáková,
daňové přiznání se podává za celé zdaňovací období, tj. za celý kalendářní rok 2010.
V daňovém přiznání prosím neuvádějte příjmy odpovídající přijaté podpoře v nezaměstnanosti, neboť ty jsou od daně osvobozené. Naopak můžete uplatnit "odpočet" na životní pojištění, jakož i slevy na dani v plné výši.
Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2011 9:38
Dobrý den,
v měsíci květnu 2010 jsem ukončila se zaměstnavatelem pracovní poměr. Od 1. 6. 2010 jsem v evidenci úřadu práce a pobírala jsem podporu v nezaměstnanosti v plné výši. Daňové přiznání za rok 2010 mám tedy podat pouze za období leden - květen 2010 a s tím související příjmy ze zaměstnání nebo za celý rok 2010 i s příjmy plynoucí z podpory v nezaměstnanosti?
Pokud bych uplatňovala daň z příjmu pouze do konce května 2010, mohu uplatnit slevu na dani z životního pojištění v plné výši, tedy za celý rok 2010 nebo pouze v adekvátní výši - leden až květen?
Děkuji za odpověď.
Příjemný den
Vladimíra Horáková