Smlouva s jinou leasin. než je v autosal

• (neregistrovaný)

7. 9. 2007 10:12

Dobrý den,
    smím si jako zákazník donést do autosalonu na vybraný vůz leasingovou smlouvu od jiné společnosti než preferuje dotyčný autosalon?
    Zkráceně řečeno: v salonu Škodovky mají jen smlouvu se Škofinem, ale mně nevyhovuje. Mohu si nechat vypracovat smlouvu např. od CAC leasing a je onen autosalon toto povinnen akceptovat?
    Děkuji za rady a případně prosím o příslušný zákon a §, který toto upravuje.
    Jana H.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 9. 2007 13:35

Irena (neregistrovaný)

Re: Smlouva s jinou leasin. než je v aut
      Autosalon rozhodně není povinen toto akceptovat. Je to jen na jeho rozhodnutí. Ale na druhou stranu je to pro něho obchod. A ještě naše zkušenost z pozice autosalonu: Škofin je velice seriozní a zkušený leasingový profesionál.

• 9. 9. 2007 17:07

Jana H. (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď.
      Škofin byl jen příklad. Pro úplnost dodávám, že šlo o autosalon Suzuki a my se ptali na smlouvu s nulovým navýšením. Jejich leasingový partner ČSOB tyto smlouvy nedělá. Alespoň ne v tomto případě. Napadlo mě tedy, zda bych se nemohla pozeptat u jiné leasingovky, zda by s námi smlouvu neuzavřela a dodali bychom autosalonu smlouvu svojí.
      Ale chtěla jsem se tady nejdřív zeptat, zda s tím někdo z tohoto fóra nemá zkušenost a zda toto neupravuje nějaký zákon.
      Děkuji ještě za případné jiné zkušenosti.
      Jana H.

• 9. 9. 2007 17:36

Irena (neregistrovaný)

A vy myslíte, že vám některá leasingovka udělá smlouvu s nulovým navýšením? O tom velice pochybuji tím spíš, že v tom pracuji.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).