Re: výpočet průměrné mzdy
Nějak mi jde z toho hlava kolem. Píšete průměr na náhrady * týdení..... a kde vezmu "Průměr na náhrady". Omlouvám se za ty stupidní otázky, ale nějakto nechápu.
Ještě se zeptám: Zaměstnanec má na hodinu 85,-Kč, odpracoval 149,5 hodin (zkrácený pracovní úvazek) za 1.měsíc v práci. Jaký bude průměrný hodinový výsledek? Díky
A když začna pracovat na normální úvazek - 8 hodin, bude v těch průměrech nějaká změna?
Váš program potřebuje průměrný hodinový výdělek na náhrady, abyste mohla zaplatit dovolenou, lékaře nebo třeba příplatek za sobotu. Záleží na tom, jak máte postavené mzdy, přesčasy mít asi nebude, když je na zkrácenou, odměny se většinou první měsíc málokde dávají, když má hodinovou mzdu, dala by tam těch 85,- podle smlouvy. Od října už to budete mít v programu spočítané podle skutečnosti.
Jestliže nemá žádné příplatky a odměny, tak zcela určitě. Kdybyste ovšem měli zavedeno, že každý měsíc dostane 5000,- prémie, které se mu odejmou jen v případě velkého průšvihu, tak by bylo spravedlivé, do toho pravděpodobného průměru zakalkulovat i tohle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2007 10:19
Při výpočtu 1.mzdy nového zaměstnance mi program hlásí, abych zadala průměrný výdělek ručně. Jak ho mám vypočítat, když se jedná o první výplatu? A jak se vůbec počítá? Díky