Re: Prohlášení k dani a ukončení zaměstn
>>Dobrý den, zaměstnanec ukončil pracovní poměr, chci
>>si
>>jen ověřit správnost postupu:
>>
>>1/Odhláška na ZP a OSSZ
>>2/Zaměstnanci dám zápočtový list potrvrzený OSSZ,
>>kopii si nechám
>>3/Po vystavení poslední mzdy dám zaměstnanci
>>Potvrzení
>>o zdanit.příjmech pro roční zúčtování, Potvrzení o
>>prům.výdělku pro ÚP
>>4/Po vystavení posl.mzdy odešlu ELDP na OSSZ s kódem
>>02
>>
>>A teď otázka. V únoru mi podepsal růžové prohlášení k
>>dani. Co se bude dít dál? Když mu vydám protvrzení o
>>zdanit.příjmech, udělá si to sám? Když za mnou přijde
>>v
>>únoru, a bude chtít roční zůčtování, můžu jej udělat?
>>Když nepřijde tak to neřeším?
>>
>>Děkuji za odpovědi. Zuzka
>
>Už dostal ppotvrzení a zdanitelných příjmech, takže si
>to zpočítá sám, nebo jeho nový zaměstnanec.
abyste mu udělala roční zúčtování daně, to byste musela být jeho posledním zaměstnavatelem v roce - jinak neřešíte - buď provede sám a podá na FÚ nebo požádá o RZD u posledního zaměstnavatele
(za předpokladu, že nemá příjmy, kvůli kterým je povinen provést zúčtování na FÚ)
RZD mu můžete udělat, pokud budete jeho poslední zaměstnavatel v roce 2007 a pokud o to sám požádá na straně 3 Prohlášení
Děkuji všem za odpovědi, už je mi to jasné. Ten průměrný výdělek znám, já vím, ale program mi formulář nevystaví dokud nespočítám poslední mzdu. Nevím proč, háže to nuly. Až když jsem jen fiktivně zadala nějakou mzdu, nahodilo se číslo. Samozřejmě za poslední Q a poslední mzda s tím nemá nic společného. Prostě dřív mě to nepustí, ale už mám na stole podklady, takže se do mezd stačí jen po hlavě vrhnout. Ale teď? V pátek o půl třetí? To už néééé... v podnělí bude času dost ;-) Přeji všem pěkný, nedeštivý a trochu teplejší víkend. Zuzka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2007 13:18
Dobrý den, zaměstnanec ukončil pracovní poměr, chci si jen ověřit správnost postupu:
1/Odhláška na ZP a OSSZ
2/Zaměstnanci dám zápočtový list potrvrzený OSSZ, kopii si nechám
3/Po vystavení poslední mzdy dám zaměstnanci Potvrzení o zdanit.příjmech pro roční zúčtování, Potvrzení o prům.výdělku pro ÚP
4/Po vystavení posl.mzdy odešlu ELDP na OSSZ s kódem 02
A teď otázka. V únoru mi podepsal růžové prohlášení k dani. Co se bude dít dál? Když mu vydám protvrzení o zdanit.příjmech, udělá si to sám? Když za mnou přijde v únoru, a bude chtít roční zůčtování, můžu jej udělat? Když nepřijde tak to neřeším?
Děkuji za odpovědi. Zuzka