Re: Částečně invalidní + PP - PROSÍM !!!
Jestliže bude mít dál 48,10 na hodinu, tak přece minimální mzdu má. Těch 8000,- se vztahuje na zaměstnance, kteří odpracují plný počet hodin.
No to si právě nejsem jistá. Jde mi o to , kolik jí musím dát prostě hrubého. Šéf nařídil 48,10 na hodinu (což bude dělat měsíčně max. 4400) a víc ani " Ň". Známá mi právě navrtala, že zaručená je prostě 8000 (pro částečně invalidního jen 75% - což je 6000Kč.) Ale myslela jsem, že když si sama podala žádost na kratší úvazek, že se to na ní tedy nevztahuje !!
nevím, jakou má mít zaruč. mzdu - 48,10 Kč je pro nejméně náročnou, ale také se vztahuje na zaměstnance, který ČID nepobírá - ona pobírá, tudíž, pokud opravdu náleží nejnižsí, tj. minim. mzda je 75% z 48,10 Kč = 36,07 Kč (a to splňujete, protož Vy jí dáváte 48,10 Kč, což je asi 64,10Kč/hod. pro zaměstnance, který nemá omezení ČID)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 9. 2007 10:03
Prosím o radu.
Mám na hlavní PP zaměstnankyni, která je částečně invalidní. Podala si žádost o poloviční úvazek. Ve mzdovém výměru má 48,10 na hodinu. Za měsíc tedy dosáhne cca 3800 - 4400 Kč. Dle počtu hodin. Prosím o radu, zda má mít doplatek do minimální mzdy . Doplatek zdravotního pojištění z 8tis mít nemusí, ale do té minimální mzdy si nejsem jistá. Ona mi tvrdí, že takhle pracovala u minulého zaměstnavatele také a žádné doplatky neměla.
Děkuji mockrát za jakékoliv příspěvky.