Re: Dluh na ZP - MOC prosím o radu
Tak třeba by se vešel aspoň po část své práce do DPP. A až by hodiny naplnil, pak teprve jako uzavřít DOPČ.
Takže mám uzavřenou DPČ roztrhat a vyhodit a uzavřít s ním DPP do té doby než vyčerpal hodiny a pak DPČ? To by možná šlo.
Ale jak jsem psala že těch zaměstnanců je víc tak je ten stejný případ ale tam už je uzavřená pracovní smlouva s tím, že přihláška na ZP a OSSZ byla poslána, nicméně se neodvádělo ani ZP ani SP.
Tady se už asi z toho nevyvleču. Tak nevím jak mám postupovat.
Děkuji za odpovědi
přihláška byla odeslána, ale neodvádělo se ani SP, ZP /to nebylo ani sráženo ?/
pokud by bylo sráženo, ale jen Vám "visí" na účtu,že jste to neodeslali, tak kromě případného penále za pozdní platbu se až tak neděje (zákonodárci prominou)
pokud ale nebylo vůbec sráženo, natož odváděno, tak je to porušení zákona a měla byste dosrážet SP, ZP (zaměstnancům i firmě), dodanit - tam budou asi přeplatky a vše doodvést (popř., pokud jste vždy platili včas a bez problémů požádat o prominutí penále)
Tak to je průser.
Nebylo ani sráženo, takže vůbec neodvedeno.
Což o to, to se dosráží, doodvede.
Ale ta daň, to bude něco.
Zaměstnanci tím pádem platili vlastně větší daň než vůbec měli. Může se to spravit až v ročním zúčtování daně nebo taky nějak spravit v průběhu roku?
Vůbec nevím jak to dám dohromady.
zkuste znovu spočítat mzdy, tak jak měly být (odvod SP, ZP) - daň bych nechala až na konec roku, průšvih by byl, pokud by měli zam-ci nárok na bonus měsíční a pokud byste provedla RZD, by pak na něj neměli nárok
každopádně to bude oříšek, který Vám vůbec nezávidím
(doufám, že to vedoucí náležitě ocení aspoň prémiemi)
Tak to zase nebude tak špatné jak to vypadá, žádný z těchto zaměstnanců nemá daňové zvýhodnění na děti-tudíž nemůže mít ani měsíční daňový bonus.A když říkáte že daň se může spravit až při RZD? Tak mi zbývá jenom doplatit to ZP a SP. Mám o tom informovat ZP a OSSZ nebo to dlužné pojistné mám normálně přidat k pojistnému v běžném měsíci.Děkuji
ona by se daň měla přepočítat taky, ale oni státu nic nedluží (spíš naopak), tak bych to zaměstnancům vysvětlila, že v ročním zúčtování dostanou větší přeplatek - vzpomenu si vždy na vyúčtování daně z PFO a je mi zle (mělo být a bylo odvedeno.....)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 9. 2007 12:01
Nově jsem nastoupila do firmy jako mzdová účetní a co nezačínám zjišťovat.
Zaměstnanec činný na základě DPČ od 1.4.2007 (starobní důchodce) není přihlášen na ZP ani na OSSZ. Tudíž neplatil po celé toto období ani ZP ani SP.
Jak to mám teď prosím spravit. Mám je nahlásit zpětně? Vím,že budu muset vše doplatit i s penále.Ale na jaký účet a jak to oznámit ZP a OSSZ? Mám tomuto zaměstnanci srazit pojistné, které by za toto období musel zaplatit on nebo to mám za něho zaplatit celé
No nevím si rady co s tím.
A mimochodem takových zaměstnanců tady je víc.