Re: Chyba mzdové účetní-
Postižený s tím nic dělat nebude, mzdová účetní se mu omluví, příští měsíc mu omylem sraženou částku dodá do výplatní pásky (vyplatí mu ji zpět) a vyrovná u zaměstnance, kterému srazit měla
již zaslanou částku nechá instituci a vyrovná si srážky u zaměstnance, kterému opravdu srážet má (zas až tak velký problém to není srovnat)
každopádně by se měla zaměstnanci, kterému neoprávněně srazila, omluvit (stávat by se to nemělo, ale pokud je v zaměstnání více zaměstnanců stejného jména a exekuce přijde na poslední chvíli, kdy se provádí výpočet mzdy, se to opravdu stát může - tím se ale MÚ nezastávám, že by to mělo být na denním pořádku)
Re: Chyba mzdové účetní-
Tak to vím z vlastní zkušenosti, opravdu se to stát může. Zaměstnanci jsem se omluvila a další výplatu jsem provedla následovně: a to tak, že tomu co to mělo být sraženo jsem tuto částku poslala tomu co jsem to omylem srazila. Té instituci jsem to původní nechala. Zaměstnanec to pochopil, když se mu člověk omluví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 9. 2007 20:43
omylem sražená exekuce ze mzdy jiné osobě stejného přijmeni.
Mému známému takto omylem srazila exekuci ze mzdy jeho účetní .její reakce byla,co s tím ten postižený udělá.
Mám pocit ,že náprava omylu leží JEN JEN na paní účetní.
Dle mě by měla v následujícím měsíci té správné osobě strhnout dvojnásobek a s institucí pro niž byla exekuce dojednat vrácení chybné platby.Kdo mi dá za pravdu ? děkuji moc za jakoukoliv radu.MOC Vám děkuji