Re: Lze bez souhlasu majit.získat trvalé
pokud jste majitelem rodinného domu, tak byste měla dát souhlas
(takto jsme dávali i souhlas s trvalým bydlištěm i svým dětem)
já nevím, jak to je ve velkých městech, ale na vesnicích můžete říci na obci, že kdyby se někdo chtěl přihlásit do Vašeho domu, ať Vám o tom řeknou (ale to je možné asi jen na těch vesnicích)
Obávám se, že pokud majitel pronajme byt v RD, tak již ztrácí kontrolu nad tím, kdo se do pronajatého bytu přihlásí.
Pokud tam ale není pronájem, tak jsem stejného názoru, že by s přihlášením měl souhlasit vlastník.
Hezký den!
Stále mám před sebou šot z televize (už je to delší dobu, co to vysílali), jak zabavovali exekutoři v rodinném domě majetek a dotyční majitelé neměli páru o tom, že se jim tam přihlásil do trvalého pobytu úplně neznámý člověk (samozřejmě měl dluhy kam se podíval). V dnešní době se dá asi zfalšovat úplně vše (nájemní smlouva...)
Jenže správně musí být majitel nemovitosti vyrozuměn, že mu tam přibyl nějaký trvalý pobyt. Alespoň tak jsem to pochopil. Druhá věc je, zda se to opravdu provádí, protože potom by ten úředník musel do katastru a zjišťovat, komu to patří.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 9. 2007 10:42
Může si někdo nahlásit trvalé bydliště někde bez souhlasu majitele rodinného domu?