Závislá činnost v zahraničí

• (neregistrovaný)

1. 2. 2011 20:45

Dobrý den,

ráda bych Vás požádala o radu. V minulém roce jsem pracovala 3 měsíce v Anglii. Tam jsem odváděla i daně. Daňové přiznání budu podávat v Čechách. Chci zamezit dvojímu zdanění. Nicméně musím doložit FÚ, že jsem opravdu daně odváděla tzv. Potvrzením zahraničního správce daně, jak jsem se dočetla. Netuším však, zda je na to konkrétní formulář, o který bych měla žádat FÚ v Anglii. Můžete mi prosím sdělit jeho název popř. kde bych se tuto informaci mohla dozvědět? Nestačí pro doložení zde v Čechách formulář P45, který jsem obdržela od zaměstnavatele?

Děkuji moc předem za odpověď.
    Iva Tauchmanová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2011 10:42

bez přezdívky

Dobrý den, paní Tauchmanová,

potvrzení zahraničního správce daně byste musela dokládat v situaci, kdy byste uplatňovala zápočet v Anglii zaplacené daně. V souladu se smlouvou o zamezení dvojího zdanění mezi Českou republikou a Spojeným královstvím Velké Británie a Severního Irska se však jedná o příjmy, které budou podle čl. 22 odst. 2 písm. a) vyňaty ze zdanění v České republice.

Pro vyplnění daňového přiznání tedy musíte disponovat potvrzením zaměstnavatele a dále postupovat podle pokynů k vyplnění daňového přiznání.

Hezký den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).