Re: Vedlejší činnost
Na FÚ už přihlášena jste, zdravotní pojištění vyřešíte příští rok při podávání přehledu (zálohy musíte platit dál stejné podle loňského přehledu) jen zdrav. pojišťovně musíte platit alespoň z minimálního základu (pokud jste povinna použít min, vyměřovací základ)
Re: Vedlejší činnost
Děkuji, já jsem se taky překlepla, místo FÚ jsem myslela PÚ (tedy pracovní úřad), je možné se na něj přihlásit a přitom si občas něco přivydělat na živnosťák?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 9. 2007 13:05
Dobrý den, chci se zeptat, co je nutné udělat, pokud jsem v srpnu ukončila v zaměstnání a při tomto zaměstnání jsem měla živnost jako vedlejší činnost. Nyní další zaměstnání nemám ale v živnosti budu pokračovat, ale budou to pouze menší příjmy. Je možné se přihlásit na FÚ a nadále dělat i na živnosťák? Pokud ne, musím živnost převést na hlavní nebo mohu ponechat vedlejší? A jak je to se zdravotním a sociálním pojištěním?
Děkuji