Odpočet DPH za zboží nakoupené v zahraničí

• (neregistrovaný)

1. 2. 2011 21:03

Dobrý den,

Prosím o radu. Nejsem plátce DPH a rád bych se jím stal. Zajímá mě ale jedna věc. Je mi jasné, že zboží v EU bych měl nakoupit bez DPH. U některých dodavatelů to ale zkrátka nejde (přesto, že jsou plátci). Např. při nákupu v aukcích přes ebay. Zboží je vydraženo za určitou částku a tuto je také nutné uhradit – tato je samozřejmě včetně DPH. Jakým způsobem pak nárokovat zaplacenou DPH zpět? A lze to vůbec?

Moc děkuji za každou odpověď

Tom

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2011 13:25

Tom Podlesny (neregistrovaný)

Mám v podstatě stejný problém, ale po přečtení všeho za tím odkazem z toho nejsem o nic chytřejší. Nešlo by to alespoň trochu zjednodušit do srozumitelné podoby pro laika?  :(

• 3. 2. 2011 19:01

Rop

1. Člověk musí mít daňovou informační schránu
      2. Přes tuto schránku žádá o vrácení daně zaplacené v zahraničí
      3. Částka musí být vyšší než 50 EUR za rok
      4. Dělá se to do 30. září následujícího roku

Co víc? Ještě předloni by si člověk musel požádat v jejich jazyce v jejich státě.

• 21. 4. 2011 13:24

Tomas2007 (neregistrovaný)

Dobrý den,

ještě než jsem si přečetl toto, informoval jsem se na místním FÚ - řekli mi, že odpočet DPH u zboží koupeného v zahraničí je možný jen tehdy, pokud jde o zboží za účelem dalšího prodeje... Ale jak koukám na ten text MF, tak to asi není přesné?

Jinak obecně, DPH ze zahraničí (v případech, kdy je to možné) se vykazuje jen jednou ročně, tedy ne v příslušných měsíčních / čtvrtletních přiznáních k DPH?

Díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).