Ono je to povídání na delší lokte ... zkuste to přelousknout sám: http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/dane_poplatky_9947.html?year=0
Dobrý den,
ještě než jsem si přečetl toto, informoval jsem se na místním FÚ - řekli mi, že odpočet DPH u zboží koupeného v zahraničí je možný jen tehdy, pokud jde o zboží za účelem dalšího prodeje... Ale jak koukám na ten text MF, tak to asi není přesné?
Jinak obecně, DPH ze zahraničí (v případech, kdy je to možné) se vykazuje jen jednou ročně, tedy ne v příslušných měsíčních / čtvrtletních přiznáních k DPH?
Díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2011 21:03
Dobrý den,
Prosím o radu. Nejsem plátce DPH a rád bych se jím stal. Zajímá mě ale jedna věc. Je mi jasné, že zboží v EU bych měl nakoupit bez DPH. U některých dodavatelů to ale zkrátka nejde (přesto, že jsou plátci). Např. při nákupu v aukcích přes ebay. Zboží je vydraženo za určitou částku a tuto je také nutné uhradit – tato je samozřejmě včetně DPH. Jakým způsobem pak nárokovat zaplacenou DPH zpět? A lze to vůbec?
Moc děkuji za každou odpověď
Tom