Re: Intrastat
Vše najdete na http://www.cs.mfcr.cz/CmsGrc/Obchod-se-zbozim/Intrastat/
Zde je i program na stáhnutí IDES - CZ. Ten si musíte stáhnout, ale musíte mít registraci u příslušného orgánu kde Vám dají přístupové kódy. V tom IDES potom vypisujete potřebné formuláře a přes internet je můžete i odesílat.
V případě potřeby mi pisněte na můj email, ráda pomůžu.
Re: Intrastat
Přesně tak, souhlasím, naučte se rovnou internetovou aplikaci. Je to celkem snadné. Každý měsíc musíte udělat hlášení myslím do 10. kalendářního dne dalšího měsíce, na stejných stránkách najdete i kurzovní lístek, z kterého musíte vycházet. Je to opravdu jednoduché. Nemusíte se bát. Hlavní je, aby jste měla na všech fakturách váhu u zboží. My dělali faktury s různým druhem zboží a na dodací list se váha netiskla, takže jsem pak musela ke každé položce váhu najít a pak si vysčítávat jednotlivé druhy zboží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 9. 2007 19:03
Dobrý den, naše firma je nejspíš povinna vyplňovat intrastat, já ale vůbec netuším, o co se jedná. Kde se přihlásím a jaké vyplňuji tiskopisy, kde je seženu a komu je odevzdávám. Pokud byste byl někdo ochotný mi odpovědět a poradit, budu moc ráda. Děkuji předem