Re: Zadržení výplaty - lze??? SPĚCHÁ
myslím, že zrovna košer to není, ale dělá se to tak, že se pošle výplata bez těch peněz na zdravotní a po vyúčtování se pošle zbytek.
Třeba- výplata 10.000,ZP na měsíc 1.080,- pošlu třeba 8100 a zbytek po ukončení PP.Ten rozdíl si nechám někde jako dluh.
>>Zaměstnanec poslal 22.8. dopis, že končí PP dohodou k
>>24.8.2007 a už nepřišel. Na ničem jsme se nedohodli,
>>má neomluvenou absenci. V pátek 14.9., má přijít a
>>bude
>>s ním k tomutu datu rozvázán PP a až do této doby
>>neomluvená absence. Zaměstnavatel po mně chce, abych
>>mu
>>srpnovou výplatu zadržela a až spočítám zdrav.
>>pojištění, abych mu to od srpnové odečetla a pak mu ji
>>teprve
>>poslala (že bychom to z něho pak nedostali)??? Lze
>>to?
>>Není to protiprávní????
>>Prosím spěchá....o tom jak to mám provést účetně ani
>>nemluvím...díky
>
>myslím, že zrovna košer to není, ale dělá se to tak,
>že se pošle výplata bez těch peněz na zdravotní a po
>vyúčtování se pošle zbytek.
>
>Třeba- výplata 10.000,ZP na měsíc 1.080,- pošlu třeba
>8100 a zbytek po ukončení PP.Ten rozdíl si nechám
>někde jako dluh.
Jenže ještě nevím, kdy přesně bude PP rozvázán. Co když 14.9. nepřijde, ale až za týden?? Tech 10.000 máte v hrubém???Ale on v září nebude mít žádnou mzdu...
On má žádost o zasílání mzdy na účet? Pokud ano, pak mu mzdu zadržet nemůžete, ale udělala bych to tak, že bych mu zaslala jen část a nechala bych si odhadem tolik, kolik bude činit jeho zdravotní pojištění za neomluvenou absenci v září, protože když mu odešlete všechno, těžko pak z něho ten dluh dostanete. I když - asi bych mu neodeslala nic, ať si zkusí někde si stěžovat, vždyť sám má nejméně co mluvit. Pokud nemá žádost o zasílání mzdy na účet, tak nemáte žádnou povinnost mu mzdu zaslat poštou. Pěkně bych ji nechala ležet v pokladně, až by se uráčil dostavit a pak bych z ní to pojistné za září odečetla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 9. 2007 9:58
Zaměstnanec poslal 22.8. dopis, že končí PP dohodou k 24.8.2007 a už nepřišel. Na ničem jsme se nedohodli, má neomluvenou absenci. V pátek 14.9., má přijít a bude s ním k tomutu datu rozvázán PP a až do této doby neomluvená absence. Zaměstnavatel po mně chce, abych mu srpnovou výplatu zadržela a až spočítám zdrav. pojištění, abych mu to od srpnové odečetla a pak mu ji teprve poslala (že bychom to z něho pak nedostali)??? Lze to? Není to protiprávní????
Prosím spěchá....o tom jak to mám provést účetně ani nemluvím...díky