Zadržení výplaty - lze??? SPĚCHÁ

• (neregistrovaný)

12. 9. 2007 9:58

Zaměstnanec poslal 22.8. dopis, že končí PP dohodou k 24.8.2007 a už nepřišel. Na ničem jsme se nedohodli, má neomluvenou absenci. V pátek 14.9., má přijít a bude s ním k tomutu datu rozvázán PP a až do této doby neomluvená absence. Zaměstnavatel po mně chce, abych mu srpnovou výplatu zadržela a až spočítám zdrav. pojištění, abych mu to od srpnové odečetla a pak mu ji teprve poslala (že bychom to z něho pak nedostali)??? Lze to? Není to protiprávní????
    Prosím spěchá....o tom jak to mám provést účetně ani nemluvím...díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 9. 2007 10:06

alia (neregistrovaný)

Re: Zadržení výplaty - lze??? SPĚCHÁ
      Měla jsem podobný případ a peníze převedla na výplatu přes pokladnu. Přifrčel jak na koni. Jedině tak ho přimějete podepsat všechno co potřebujete a uhradí vše co dluží.

• 12. 9. 2007 10:08

Sylva (neregistrovaný)

myslím, že zrovna košer to není, ale dělá se to tak, že se pošle výplata bez těch peněz na zdravotní a po vyúčtování se pošle zbytek.

Třeba- výplata 10.000,ZP na měsíc 1.080,- pošlu třeba 8100 a zbytek po ukončení PP.Ten rozdíl si nechám někde jako dluh.

• 12. 9. 2007 10:16

Lenka (neregistrovaný)

>>Zaměstnanec poslal 22.8. dopis, že končí PP dohodou k
      >>24.8.2007 a už nepřišel. Na ničem jsme se nedohodli,
      >>má neomluvenou absenci. V pátek 14.9., má přijít a
      >>bude
      >>s ním k tomutu datu rozvázán PP a až do této doby
      >>neomluvená absence. Zaměstnavatel po mně chce, abych
      >>mu
      >>srpnovou výplatu zadržela a až spočítám zdrav.
      >>pojištění, abych mu to od srpnové odečetla a pak mu ji
      >>teprve
      >>poslala (že bychom to z něho pak nedostali)??? Lze
      >>to?
      >>Není to protiprávní????
      >>Prosím spěchá....o tom jak to mám provést účetně ani
      >>nemluvím...díky
      >
      >myslím, že zrovna košer to není, ale dělá se to tak,
      >že se pošle výplata bez těch peněz na zdravotní a po
      >vyúčtování se pošle zbytek.

>
      >Třeba- výplata 10.000,ZP na měsíc 1.080,- pošlu třeba
      >8100 a zbytek po ukončení PP.Ten rozdíl si nechám
      >někde jako dluh.

Jenže ještě nevím, kdy přesně bude PP rozvázán. Co když 14.9. nepřijde, ale až za týden?? Tech 10.000 máte v hrubém???Ale on v září nebude mít žádnou mzdu...

• 12. 9. 2007 11:05

Jiřka (neregistrovaný)

On má žádost o zasílání mzdy na účet? Pokud ano, pak mu mzdu zadržet nemůžete, ale udělala bych to tak, že bych mu zaslala jen část a nechala bych si odhadem tolik, kolik bude činit jeho zdravotní pojištění za neomluvenou absenci v září, protože když mu odešlete všechno, těžko pak z něho ten dluh dostanete. I když - asi bych mu neodeslala nic, ať si zkusí někde si stěžovat, vždyť sám má nejméně co mluvit. Pokud nemá žádost o zasílání mzdy na účet, tak nemáte žádnou povinnost mu mzdu zaslat poštou. Pěkně bych ji nechala ležet v pokladně, až by se uráčil dostavit a pak bych z ní to pojistné za září odečetla.

• 12. 9. 2007 11:09

Lenka (neregistrovaný)

Děkuji, to jsou moje slova,taky bych se hodně divila, kdybysi šel stěžovat :-)) Ano, posíláme na účet,ale prostě budu deponovat. Jen mám obavu, že se mu bude srážet dovolená, kterou již všechnu vyčerpal v červenci. ......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).