Re: Student - dohoda o provedení práce
>Dobrý den, všechny vás moc zdravím. Mám takový
>dotázek, mzdy nejsou mojí silnou stránkou, takže prosím o
>radu zkušenějších. Jsem zaměstnanec a zároveň podnikám na
>vedlejšku, je možné zaměstnat studenta na DPP. Tento
>student by mi podepsal růžové prohlášení k DzP. Musím
>se přihlásit na FU k placení daně z funk. požitků nebo
>srážkové? Protože pak mu počítám zálohu nikoli srážku,
>daň mu vyjde 0, takže na FU nic neodvádím, ale
>přihlášená být zřejmě musím. Druhý dotaz je co se děje na
>konci roku, dělám nějaké roční zúčtování nebo posílám
>něco na FU?
>
>Moc děkuji za všechny informace k tomuto případu.
Musíte být přihlášení k dani z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti - zálohové. Vypočítáte mu daň a uplatníte slevy (600 Kč na poplatníka a pokud předal potvrzení o studiu, tak i slevu studentskou 200 Kč). I když mu pak vyjde daň nulová, po skončení roku posíláte na FÚ předhled o sražených a odesláných daňových zálohách - i kdyby na něm měly být samé nuly.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 9. 2007 10:02
Dobrý den, všechny vás moc zdravím. Mám takový dotázek, mzdy nejsou mojí silnou stránkou, takže prosím o radu zkušenějších. Jsem zaměstnanec a zároveň podnikám na vedlejšku, je možné zaměstnat studenta na DPP. Tento student by mi podepsal růžové prohlášení k DzP. Musím se přihlásit na FU k placení daně z funk. požitků nebo srážkové? Protože pak mu počítám zálohu nikoli srážku, daň mu vyjde 0, takže na FU nic neodvádím, ale přihlášená být zřejmě musím. Druhý dotaz je co se děje na konci roku, dělám nějaké roční zúčtování nebo posílám něco na FU?
Moc děkuji za všechny informace k tomuto případu.