Postoupení LS x CESE

• (neregistrovaný)

12. 9. 2007 16:59

Prosím o konsultaci. Jsem f.os. a mám firmu, kde jsem si před několika lety na finanční leasing pronajal auto N1 a auto M1, které měly být po ukončení LS vloženy do majetku. Založil jsem novou firmu s.r.o. a tato auta jsem převedl na tuto druhou firmu s.r.o, kde jsem jediným společníkem. Vše samozřejmě přes leasingovky. Ale žádné finanční vypořádání (tzv. akontace, či doplatku) nebylo provedeno. Je to velká chyba? Je mi jasné, že jsem osoba spojená. A co DPH u N1? Tento převod z firmy na firmu proběhl v 06/2007, leasing na N1 (kde jsem uplatňoval odpočet DPH) bude ukončen nyní v 09/2007. Není již pozdě v případě přiznání DPH vystavit fakturu až nyní? Nevím jak z toho ven, pokud jsem něco posr...
    Pomůžete mi?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 9. 2007 17:59

Zuzik (neregistrovaný)

Re: Postoupení LS x CESE
      Při cesi leasingu , při zachování původních podmínek smlouvy, pokračujte postupník- s.r.o. ve splátkách, které lze z hlediska DPH i daně z příjmu-nákladů uplatňovat. Také dále uplatníte poměrnou část akontace, která byla původním vlastníkem-postupitelem (f.o.) uhrazena a to za zbývající počet splátek-měsíců.
      Původní vlastník-postupitel ponechá ve výdajích všechny uhrazené nájmy včetně poměrné části akontace v nákladech a upltaněné DPH také.
      Jelikož nebylo provedeno fin. vypořádání, je nutné, aby bylo provedeno ocenění předmětu nájmu. Nemusí být znalecky, stačí nechat ohodnotit např. autor.bazarem ke dni cese. Tato částka je pak zdanitelným příjmem pro postupitele-původního nájemce a postupník-s.r.o. ji zahrne do účetnictví na účet časového rozlišení a závazek za společníkem.
      Doporučuji to detailně probrat s vlastním účetním.
      Zuzik

• 12. 9. 2007 20:22

PP (neregistrovaný)

Děkuji Zuziku. Vzhledem k tomu, že si účetnictví vedu sám (1x za rok pak daňař uzavře), nerad bych udělat nyní chybu. Takže DPH u zbývajících splátek v s.r.o. si uplatnit tedy mohu. Autobazar nebo jiná společnost mi udělá odhad, kt. se budu řídit. Splňuji tedy podmínky ponechání splátek v nákladech (i za předchozí léta) a nemusím tedy zpětně nic dodanit, neboť budu mít cenu (zjištěnou) přiznanou. Nemám moc zkušenosti z bazary, ale zřejmě mi napíší na kus papíru cenu, potvrdí, anebo jak to probíhá?A co s DPH, když to fakturuji, tak ho musím přiznat, ale jak je to u odhadu, když mám jedno auto N1? Chápu to dobře?Děkuji.

• 13. 9. 2007 8:48

Zuzik (neregistrovaný)

Autabazar nebo jiná prodejna aut Vám napíše na nějaký "kus" papíru, jaká by byla prodejní cena, tedy ocenění auta.
      Nějak jsem nepochopila, co fakturujete. Jestli se to týká toho odstupného, tak to není předmětem DPH ani při vyplacení ani při stanovení ceny odb.odhadem.
      Jinak jste to pochopil dobře. Pokud si nejste stopro jistý, tak se spojte se svýma daňařem. Zuzik

• 13. 9. 2007 9:54

Pp (neregistrovaný)

Děkuji Vám Zuziku. Jen pro ujasnění. Tak jsem myslel, že bych odstupné nafakturoval, kdybych jej chtěl proplatit. A tutíž s DPH u N1. Tak teď chápu, že je to bez DPH a to i v případě odhadu i v případě případné fakturace.
      Děkuji Vám mnohokrát, přeji krásné dny a buďte tady. Potřebujeme Vás tady.

• 27. 3. 2008 12:19

Pimpa (neregistrovaný)

Dobrý den, pokud k vám dorazí tento vzkaz, tak bych Vás chtěla moc poprosit o radu. Už mám naceněno od bazaru auto na 240 tis vč. DPH - jedná se o nákl.auto Jakou částku mám zahrnout do zdanění na straně původního majitele (vede DE) a na straně nového vlastníka (účetnictví) ?? Děkuji moc moc moc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).