Re: Zahraniční cesta - kurz - jak to děl
V případě, kdy záloha není poskytnuta postupuje se dle § 184 zákoníku práce, přepočet je kurzem ze dne nástupu na pracovní cestu. V případě poskytnuté zálohy se přepočítává kurzem ze dne vyplacení zálohy dle § 183/2 a §183/4.
Re: Zahraniční cesta - kurz - jak to děl
Já vím, že mluvíte o účetnictví, tak jsem psala, že já přepočítávám stejně pro účetnictví i pro výplatu zaměstnanci, abych si to zbytečně nepomplikovala dvojím přepočtem. Mám to ve vnitřní směrnici. Možná někdo přepočítává 2x, ale zatím se nikdo další neozval. A třeba má někdo ještě lepší řešení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 9. 2007 20:56
Ředitel jezdí na ZC. Je mu vždy vyplacena záloha.Pak dodá vyúčtování - je tam cestovné + úhrady na místě.To vše dám do účta kurzem podle data vyúčtování. I když je tam třeba týden a postupně hradí všelico - tak nakonec dám do účta vše pod jedním kurzem a to dle data vyúčtování - je to tak OK že?
JDe mi o to, že požadujeme dotace - a tam chtějí doklady v cizí měně dát do dotace když jsou hrazeny hotově dát kurzem, který je na dokladu, ale tak to pak nebude sedět s účtem.
Já veškeré doklady, které doveze ředitel zapíši do cesťáku a ten interně zúčtuji.
Díky za tipy zda je to OK.