Re: podnikatelský účet a platba z účtu
Moc tomu nerozumím a nevím jestli to s tím souvisí, ale já nic nikde neodvádím, jako daň a pod. Taky si vlastne nic do nákladů nedávám.
Aha. Tak si v tom daňovém přiznání neuplatňujte bankovní poplatky, které platíte svému peněžnímu ústavu za vedení běžného účtu a za zúčtované položky v plné výši. Také záleží na tom, jak moc používáte podnikatelský účet k soukromým účelům, kvůli jedné položce navíc výdaje krátit nemusíte.
Původní dotaz zněl zda bude FÚ zkoumat jaké platby posílám z podn. účtu (výdaje uplatňujeme skutečné). Já jsem odpověděla, že je jim to jedno, ale pokud se podnikatelský účet používá i ksoukromým účelům, nemůžete si dát měsíční poplatek za vedení podn. účtu a poplatek za položku (soukromá platba) do výdajů. Předpokládám, že si tyto poplatky do výdajů dáváte, když jste FO a uplatňujete skutečné výdaje!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 9. 2007 23:19
Chci se zeptat. Mám podnikatelský účet a z tohoto účtu bych chtěl dobít kredit na telefon, ale ne na mé číslo, ale třeba na kamaráda. Šlo by to? Nejsem plátce DPH. Jsem čistě fyzická osoba, která podniká. Soc. a Zdrav. platím měsíčně.
Chci právě vědět, zda to na finančním budu muset nějak vysvětlovat nebo tak. Zkrátka, můžu platit co chci z tohoto účtu?