Přiznání k DPH - opravné nebo dodatečné?

• (neregistrovaný)

13. 9. 2007 9:24

Dobrý den. Udělala jsem v červnu chybu. Přišla mi zálohová faktura a potom i vyúčtovací na tuto zálohu. Bohužel jsme u obou uplatnila DPH, což je chyba. Prostě jsem to omylem takto zaúčtovala. Až nyní jsem si toho všimla. Poraďte mi prosím jak to napravit. Nikdy jsem ještě dodatečné nebo opravné přiznání nepodávala. Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 9. 2007 9:35

Šárka (neregistrovaný)

Re: Přiznání k DPH - opravné nebo dodate
      Opravné se podává jen tehdy pokud stíháte v ještě v zákonem daném termínu,takže u Vás to bude dodatečné.V dodatečném jen opravíte řádky,které jsem měla původně chybně,takže v uplatnění DPH budete mít mínusem částku základu i DPH,tedy výsledkem bude dodatečný odvod DPH.

• 13. 9. 2007 10:57

Lenka (neregistrovaný)

Mockrát Vám děkuji za radu. Mohu se ještě zeptat, které řádky v přizání mám vyplnit? Hlavně jak má vypadat oddíl VII - výpočet daně. Puze řádek 780? Vznikla mi povinnost odvést ještě daň na 1119 kč. Fakt tomu nerozumím a když čtu pokyny tak z toho nejsem chytrá. Děkuji ještě jednou.

• 13. 9. 2007 11:04

Helena (neregistrovaný)

Zdravím, DDPH - odvod daně na ř. 210 jen to co Vám zbývá odvézt, odpočet - budete mít mínus na ř. 310 základ a DPH,
      součtový ř.390 odpočtu mínusový, ř. 500 rovný ř. 210 základ, ř.730 rovný ř. 210 daň, ř. 750 v mínusové hodnotě rovný s ř. 390 a výslednou daňovou povinnost ř. 753 to co Vám vyjde.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).